Schalottenlök

Schalottenlök är en lök med mild löksmak som älskas av många kockar.
Schalottenlök är mer avlång med tunnare skikt jämfört med gul lök. Det gör att det går lättare att hacka den riktigt fint.
Schalottenlök är nära släkt med den gula och röda. Den anses av många som den finaste löken och har en karaktäristisk smak som är mildare än vanlig lök. Den skiljer sig också i det att den bildar knippen av sidolökar i samma hölje.
Produktinformation
Temperatur+2-4 grader C
LagringFörvaras kallt och torrt.
HanteringsrådFör att undvika tårar när man skär löken låt den skalade löken ligga i kallt vatten i 15 minuter.
AllergenerInga kända
NördinfoVarför får vi tårar av lök? Det finns många teorier och lika många husmorsknep om hur de ska undvikas. Prova att ha lite olja på kniven för att kapsla in ämnet som stör ögonen, salta löken innan den hackas, värm löken, låt vattnet stå och rinna medan du skär eller skaffa lökglasögon. Det man vet är att enzymerna som frigörs när man skär lök bildar ämnet syn-propantial-S-oxid, vilket i sin tur stör ögat. Sen är det upp till var och en att testa vilket knep som passar bäst eller så kanske man helt enkelt bara ska stå ut.