Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
301383

Salladslök SE

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Ryftes
  • Kategori: Salladslök
  • Leverantör: Ryftes Grönsaker AB
  • Förpackning: 1x1 st
  • Nettovikt: 0.125 kg
  • Lev.artnr: 301383
Beskrivning
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Salladslök
Späda lökar som kan liknas vid små purjolökar. Salladslöken har en mild löksmak och är allra godast på våren. Kan med fördel användas rå i sallader utan att vara för skarp. Löken är mellan 30–40 cm lång med cirka 1 cm tjock stam. Har sitt ursprung i Mongoliet och inre Sibiríen.
Produktinformation
Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt eller i rumstemperatur. Löken har dock längre hållbarhet när den förvaras svalt och börjar inte gro lika snabbt.

Hanteringsråd

Purjolök och salladslök föredrar mer fukt än övriga löksorter och kan med fördel förvaras i plastpåse. Lök kan avge smak till andra livsmedel, något att tänka på vid förvaring av lök.

Allergener

Inga kända

Nördinfo

Varför får vi tårar av lök? Det finns många teorier och lika många husmorsknep om hur de ska undvikas. Prova att ha lite olja på kniven för att kapsla in ämnet som stör ögonen, salta löken innan den hackas, värm löken, låt vattnet stå och rinna medan du skär eller skaffa lökglasögon. Det man vet är att enzymerna som frigörs när man skär lök bildar ämnet syn-propantial-S-oxid, vilket i sin tur stör ögat. Sen är det upp till var och en att testa vilket knep som passar bäst eller så kanske man helt enkelt bara ska stå ut.

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Andra tittade på