Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer302124

Lök lång gul

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x5 kg, 1xca 1kg
  • Lev.artnr: 302124
Beskrivning
En mild gul lök med en struktur av tunna skikt. Passar därför utmärkt om du vill hacka löken riktigt fint. I svenska kök är löken fortfarande en nykomling men är vanlig att använda i Östeuropa.
Beskrivning

En mild gul lök med en struktur av tunna skikt.

Passar därför utmärkt om du vill hacka löken riktigt fint. I svenska kök är löken fortfarande en nykomling men är vanlig att använda i Östeuropa.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (Livsmedelsverket)
Energi163 kJ
Energi39 kcal
Fett0.1 g
varav
- mättat fett0.03 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat7 g
varav
- sockerarter4 g
- stärkelse0 g
Protein1.19 g
Salt0 g
Fiber2 g
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Långlök gul
En mild gul lök med en struktur som påminner om schalottenlök och har tunna skikt. Passar därför utmärkt om du vill hacka löken riktigt fint. I svenska kök är löken fortfarande en nykomling men är vanlig att använda i Östeuropa.
Produktinformation
Varugrupp

Lök

Temperatur

0-4°C

Lagring

Förvaras kallt eller i rumstemperatur. Löken har dock längre hållbarhet svalt och börjar inte gro lika snabbt. Undvik plast då lök trivs bäst torrt.

Hanteringsråd

En hållbar grönsak som trivs i låg temperatur med låg fuktighet. Lökens skal har en skyddande barriär som gör att den inte torkar eller blir mjuk lika lätt.I rumstemperatur håller sig löken torr men får en kortare hållbarhet och börjar gro efter ungefär en månad.

Användningssområde

Lök är en av få grönsaker som passar till nästan all typ av matlagning. God att äta rå, bräseras, gratineras, picklas, ja listan kan göras lång. Långlöken är ett bra alternativ för den som vi ha riktigt finhackad lök att strö över snittarna såväl som andra smårätter.

Nördinfo

Varför får vi tårar av lök? Det finns många teorier och lika många husmorsknep om hur de ska undvikas. Prova att ha lite olja på kniven för att kapsla in ämnet som stör ögonen, salta löken innan den hackas, värm löken, låt vattnet stå och rinna medan du skär eller skaffa lökglasögon. Det man vet är att enzymerna som frigörs när man skär lök bildar ämnet syn-propantial-S-oxid, vilket i sin tur stör ögat. Sen är det upp till var och en att testa vilket knep som passar bäst eller så kanske man helt enkelt bara ska stå ut.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på