Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer704753

Spetskål röd

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Obehandlad
  • Leverantör: Grönsaksmästarna Sverige
  • Förpackning: 1xca 9kg, 1xca1 kg
  • Lev.artnr: 7086
Beskrivning
Spetskål påminner om vitkål men har mjukare och mer luftigt packade blad. En kålsort som gjord för att gratineras i ugn eller lägga på grillen, ett utmärkt tillbehör till kött eller fisk.
Beskrivning

Spetskål påminner om vitkål men har mjukare och mer luftigt packade blad.

 En kålsort som gjord för att gratineras i ugn eller lägga på grillen, ett utmärkt tillbehör till kött eller fisk.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Spetskål röd
En härlig kål som påminner mycket om vitkål men har mjukare blad som är luftigt packade. Den röda spetskålen har även en något sötare och mildare smak än den gröna. Precis som sitt namn är kålen spetsformad och är ett vackert tillbehör både i färg och form. Spetskål importeras året om och den svenska är en av de kålsorter som skördas tidigast. En fantastisk grönsak som gjord för att gratineras i ugn eller lägga på grillen, ett utmärkt tillbehör till kött eller fisk. Tänk på att den röda färgen tappar sin glans om kålen kokas.
Produktinformation
Varugrupp

Kål

Temperatur

2-7°C

Lagring

Förvaras kallt. En tålig grönsak som håller upp till två veckor vid rätt förvaring. Ha salladskålen i kylen inlindad i plastfilm eller plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Skala av blad för blad, strimla eller skär i klyftor. Hållbarhetstiden förkortas om huvudet delas, glöm då inte att linda in snittytan i plastfolie.

Användningssområde

Spetskål är ett perfekt tillbehör till maträtten men kan med fördel strimlas ner i en sallad. Gratinera i ugnen eller fräs på låg värme i pannan. Kål ska stekas på samma sätt som man steker lök, långsamt och på svag värme. Kål innehåller nämligen socker och med rätt tillagningsmetod mjuknar kålen och får en härlig, gyllenbrun färg. Tillsätt gärna lite extra sötma som socker eller sirap för att karamellisera kålen ytterligare. Andra bra smakkompisar är vitlök och chili.

Nördinfo

Kål är riktig supermat! Fullproppad med vitaminer och antioxidanter. Inte nog med att kål sägs stärka immunförsvaret och vara inflammationsdämpande så innehåller den också väldigt lite kalorier.

Andra köpte också

Rekommenderade produkter

Andra tittade på