Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
754810

Apelsin blod

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: MENIGO FOG
  • Kategori: Apelsin
  • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
  • Förpackning: 1x12x1kg, 1xca100 g
  • Lev.artnr: MENY3042
Beskrivning
Apelsiner finns året om och varierar i sort beroende på säsong. Nog för att saften är en given juicedryck är den även tillsammans med skalet en god smaksättare i mat och desserter. Blodapelsinen utvecklar ett ämne som kallas antocyanin för att skydda sig mot kyla och för att kunna klara extrema skillnader, det är så den röda färgen uppstår.
Beskrivning

Apelsiner finns året om och varierar i sort beroende på säsong.

Nog för att saften är en given juicedryck är den även tillsammans med skalet en god smaksättare i mat och desserter. Blodapelsinen utvecklar ett ämne som kallas antocyanin för att skydda sig mot kyla och för att kunna klara extrema skillnader, det är så den röda färgen uppstår.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi206.6 kJ
Energi49.4 kcal
Fett0.1 g
varav
- mättat fett0.01 g
- enkelomättat fett0.02 g
- fleromättat fett0.03 g
Kolhydrat10.24 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0.8 g
Salt0 g
Biotin0 µg
Kalcium41 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0.15 mg
Fiber1.9 g
Folsyra30 µg
Jod0.3 µg
Kalium158 mg
Magnesium10 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.0007 g
Niacin0.3 mg
Fosfor21 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.04 mg
Selen0.2 µg
Tiamin0.08 mg
Vitamin A 3.2 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60.06 mg
Vitamin C53 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0.55 mg
Vitamin K0 µg
Zink0.1 mg
Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Apelsin
Apelsiner skördas mogna. Namnet apelsin kommer från Tyskans Apfelsine som betyder kinesiskt äpple. Det råder ovisshet om apelsinens ursprung men det sägs att den härstammar från södra Kina. Idag odlas apelsiner världen över med stora producenter som Brasilien och USA. Under vinter - och vårsäsong importeras apelsiner vanligen från Spanien. Frukten finns året om och varierar i sort beroende på säsong. De största apelsinerna, så kallade jumbo kommer från den första blomningen och är oftast de mest saftiga. De som skördas först är Navelina, de stora saftiga apelsinerna som vi kan hitta runt jul. Även Salustiana finns under den här perioden, en apelsin rik på smak och perfekt för pressning eftersom den inte avger så mycket besk skalolja. Under vår och sommar är sorterna Lane Late, Navel Powell, Barberina och Valencia mogna för försäljning.
Produktinformation
Temperatur

5-8°C

Lagring

Förvaras svalt.

Hanteringsråd

Låt frukten ligga i kylskåp för längre hållbarhet. Kan med fördel tas fram i rumstemperatur en stund innan användning för en sötare smak. Hanteras varsamt för att undvika tryckskador.

Allergener

En del personer är känsliga mot vissa typer av frukt och grönsaker. Apelsin tillhör en sådan katergori och det vanligaste symptomet är att man blir röd runt munnen. Det behöver dock inte vara av allergisk art och vad reaktionerna beror på är inte helt fastställt.

Nördinfo

Att apelsiner är en riktigt C-vitaminbomb är långväga känt. Men visste du att frukten varierar på C-vitamin beroende på hur länge den hänger kvar på trädet? Tidigt på säsongen är apelsinen syrlig men också mer C-vitaminrik. Sötman ökar ju längre frukten får hänga kvar men då minskar också C-vitamininnehållet. Ibland kan en syrlig apelsin alltså inte vara så dumt att äta.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också