Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
711605

Ankbröst varmrökt mager

Djupfryst
Artikelinformation
  • Märke: Tradifood
  • Kategori: Anka, Gås
  • Leverantör: Tradifood AB
  • Förpackning: 1x20xca300 g, 1xca300 g
  • Lev.artnr: 70205
Beskrivning
Ankan domesticerades för första gången i Kina för 2 000 år sen. Sen dess har den gett människan ägg, fjädrar, kött och flera delikatesser. Det finns många ankraser. I vårt sortiment finns två: Barbarie och Mullard. Barbarie-ankan är en av de vanligaste tama ankorna. Det beror på att den har ett rött och mört kött, som både är fastare och har mindre fett än hos de flesta andra ankraser. Det smakrika köttet har en svag ton av mysk och har man ätit Barbarie-anka brukar man känna igen den. Det familjeföretag som vi har valt att arbeta med hyser stor respekt för både djur och slutprodukt, och är först med att uppnå svenska kvalitets- och sanitetskrav. Efter slakt kyls kropparna ner i cirka ett dygn före den manuella styckningen. Detta innebär att varje anka granskas noggrant innan den styckas, vilket gör köttet både smakrikare och mörare. Mullard-anka är en långsamtväxande anka. Den föds upp under 84 dagar för hanar och 70 dagar för honor i Finistere, Pays de Loire eller Bretagne-området i Frankrike. Den är resultatet av en korsning mellan Barbarie-anka och Peking-anka, vilket gör den fetare än Barbarie-ankan. Därför används Mullard-anka till produktion av anklever Våra ankor föds upp i mindre skala – ca 350 djur per gård och månad. Uppfödningen sker på ett så naturligt sätt som möjligt, vilket innebär att djuren är frigående med 5 kvadratmeter vardera. Ankorna utfodras i 102 dagar med en helt vegetabiliskt foder som består av minst 65 % spannmål, samt vitaminer och mineraler. Under de två sista veckorna matas de varsamt för hand.
Beskrivning

Ankan domesticerades för första gången i Kina för 2 000 år sen.

Sen dess har den gett människan ägg, fjädrar, kött och flera delikatesser. Det finns många ankraser. I vårt sortiment finns två: Barbarie och Mullard. Barbarie-ankan är en av de vanligaste tama ankorna. Det beror på att den har ett rött och mört kött, som både är fastare och har mindre fett än hos de flesta andra ankraser. Det smakrika köttet har en svag ton av mysk och har man ätit Barbarie-anka brukar man känna igen den. Det familjeföretag som vi har valt att arbeta med hyser stor respekt för både djur och slutprodukt, och är först med att uppnå svenska kvalitets- och sanitetskrav. Efter slakt kyls kropparna ner i cirka ett dygn före den manuella styckningen. Detta innebär att varje anka granskas noggrant innan den styckas, vilket gör köttet både smakrikare och mörare. Mullard-anka är en långsamtväxande anka. Den föds upp under 84 dagar för hanar och 70 dagar för honor i Finistere, Pays de Loire eller Bretagne-området i Frankrike. Den är resultatet av en korsning mellan Barbarie-anka och Peking-anka, vilket gör den fetare än Barbarie-ankan. Därför används Mullard-anka till produktion av anklever Våra ankor föds upp i mindre skala – ca 350 djur per gård och månad. Uppfödningen sker på ett så naturligt sätt som möjligt, vilket innebär att djuren är frigående med 5 kvadratmeter vardera. Ankorna utfodras i 102 dagar med en helt vegetabiliskt foder som består av minst 65 % spannmål, samt vitaminer och mineraler. Under de två sista veckorna matas de varsamt för hand.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi497.4 kJ
Energi118.9 kcal
Fett4.3 g
varav
- mättat fett1.33 g
- enkelomättat fett1.22 g
- fleromättat fett0.58 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein19.9 g
Salt0.14 g
Biotin0 µg
Kalcium3 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn4.5 mg
Fiber0 g
Folsyra25 µg
Jod0 µg
Kalium270 mg
Magnesium22 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0.057 g
Niacin3.4 mg
Fosfor186 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0.31 mg
Selen20 µg
Tiamin0.42 mg
Vitamin A 16 µg
Vitamin B120.8 µg
Vitamin B60.63 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0.4 µg
Vitamin E0.06 mg
Vitamin K0 µg
Zink0.7 mg
Tillverkningsland

Frankrike

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här

Andra köpte också

Andra tittade på

Rekommenderade produkter