Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer
207189

Kabanoss 60g Sverige

Färskvaror
Artikelinformation
  • Märke: Menigo Färskvaruhallen
  • Kategori: Kabanoss
  • Leverantör: Menigo
  • Förpackning: 5x20x60 g
  • Nettovikt: 6 kg
Beskrivning
En klassisk smal kabanoss kryddad med parika, cayennepeppar och vitlök. En relativt grovmald korv med 78 % svenskt griskött. Varmrökt, lätt torkad och stoppad i fårtarm.
Beskrivning

En klassisk smal kabanoss kryddad med parika, cayennepeppar och vitlök.

En relativt grovmald korv med 78 % svenskt griskött. Varmrökt, lätt torkad och stoppad i fårtarm.
Praktisk info
78% kötthalt.
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (DABAS)
Energi840 kJ
Energi200 kcal
Fett13 g
varav
- mättat fett5.3 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat5.3 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein14 g
Salt2.2 g
Biotin0 µg
Kalcium0 mg
Klorid0 mg
Krom0 µg
Koppar0 mg
Fluorid0 mg
Järn0 mg
Fiber0 g
Folsyra0 µg
Jod0 µg
Kalium0 mg
Magnesium0 mg
Mangan0 mg
Molybden0 µg
Natrium0 g
Niacin0 mg
Fosfor0 mg
Pantotensyra0 mg
Riboflavin0 mg
Selen0 µg
Tiamin0 mg
Vitamin A 0 µg
Vitamin B120 µg
Vitamin B60 mg
Vitamin C0 mg
Vitamin D0 µg
Vitamin E0 mg
Vitamin K0 µg
Zink0 mg
Tillagning

Stekning eller grillning till 70 °C kärntemperatur. Varmhållning ej under 70 °C.

Ingredienser

Griskött (78%), vatten, potatisstärkelse, kryddor (bl.a paprikapulver, cayennepeppar), vitlök, lök, antioxidationsmedel (askorbinsyra), salt, stabiliseringsmedel (natrium-, kalium- och kalciumdifosfater), konserveringsmedel (natriumnitrit).

Tillverkningsland

Sverige

Ursprungsdeklaration

Ursprung gris och nöt: Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Kabanos
Kabanos är en grovkornig och långsmal korv som traditionellt är en kryddstark rökt korv. Korven invandrade till västvärlden via Polen, men namnet antyder att den har ett ursprung från Turkiet. Det turkiska namnet för galt (grishane) "kaban", har givit korvens namn. Ursprungligen innehåll korven flera olika köttslag; gris-, ox-, häst- och lammkött. Med i dag används i huvudsak endast fläskkött. Den är typiskt hård och vattenmängden är låg, ca 50%.
Produktinformation
Temperatur

Max 8 grader C.

Kött- och fetthalt

Originalet har ca 95% kött, men i dag är det vanligt med 80-85% kötthalt.

Nördinfo

Kabanossgryta är en gryta baserad på fläskfilé och kabanosskorv samt paprika, oliver, syltlök och rikligt med grädde.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Andra köpte också