Passar till: Vilt
Fatkaraktär: Tydlig Fatkaraktär
Druvor: Brunello (Sangiovese Grosso)
Doft: Medelstor, fruktmättad, ung doft med toner av moreller, björnbär, läder och diskret fatton.
Smak: Medelstor, fruktig och mjuk smak av söta körsbär kombinerad med fruktiga tanniner och toner av fat, kaffe, mörk choklad samt mandel. Komplex, lång, torr och varm eftersmak med inslag av örter.
Passar till: Kraftiga rätter av mörkt kött, i synnerhet vilt, med smakrika såser och mustiga tillbehör.
Vinifiering: Druvorna skördas manuellt i början av oktober. Jäsningen sker på tankar av rostfritt stål i 12 dagar vid ca 30°C. Den malolaktiska jäsningen görs omedelbart efter alkoholjäsningen. Macerering med skalkontakt varar i 32 dagar. Vidare dras vinet över och lagras på en kombination av stora slovenska fat och barriquer i ca 3 år följt av 6 månaders lagring på flaska. - Innehåller sulfiter