Produktbeskrivning
Champagnehuset Oliviers historia började redan 1910 med Jules Olivier som valde att odla upp endast 1,5 hektar i Vallée de la Marne.
Druvorna såldes ända fram till 1968 då Jules Olivier son Jean Claude Olivier tillverkade det första egna vinet på gården och lade grunden till varumärket Olivier.
Idag ägs egendomen av Julien och Bertrand Olivier och vingården har vuxit till 10 hektar. Mestadels söderslutningar i kommunen Trélou-sur-Marne på Marne-flodens högra strand.
Man odlar alla tre vanliga druvsorter för champagne. Pinot Meunier med sin intensiva frukt, Pinot Noir med sin kropp och styrka och Chardonnay med sin elegans och lätthet.
Olivier har relativt mogna stockar med snittålder på mer än 30 år, vilket ger förutsättningar för druvor av mycket hög kvalitet och mognad.
Ett av de mest avgörande stegen som ger en champagne dess stil och den speciella smaken är blandningen.
Varje år går Bertrand, Julien och fadern Jean-Claude ner i källare för denna process. Där sätter de de olika blandningarna av druvor och årgångar.
Detta anser man är ett unikt ögonblick, en hemlig ritual som bara kan delas som en familj.
En del av Oliviers hus stil är att man väljer att låta champagnen mogna väl.
Sin standard cuvée släpps vanligen efter 4-6 år.
Olivier respekterar miljön och lägger stor vikt vid hållbar utveckling, och att det är nödvändigt att använda ett miljövänligt odlingssystem.
|
|