Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Young chef of the year

Genom att stötta och uppmuntra tävlingens framtidslöften bidrar vi till att säkra återväxten av duktiga kockar i matsverige.

Swedish Young Chef award är en kocktävling för årkurs 3-elever i på Sveriges restaurangskolor. Tävlingen arrangeras av tidningen Restaurangvärlden i samarbete med bland andra Menigo. Många av de unga löften som tävlar här, hittar vi några år senare i tävlingen Årets kock, och på de finaste restaurangerna i Sverige och utomlands.

2016 års vinnare är Amanda Lydahl från Wisbygymnasiet på Gotland. De tävlande fick i uppgift att på 1,5 timme laga en vegetarisk restauranganpassad varmrätt för sex personer.

Amandas rätt bestod av en gräddkokt kålrot smörstekt och öst med smör och rosmarin, smörad kålbuljong, buljongkokt grönkål och sotad sparris samt stekt lökkräm. Juryns motivering löd: ”Amanda har lagat mat med ett härligt fokus och kontrollerad struktur. Rätten är välbalanserad, doftar gott och har en sås som man bara vill ha mer av!”

Tidigare vinnare:

  • 2016 Fredrik Kristersson
  • 2015 Ella Hugdal Axelsson
  • 2014 Olle Broström
  • 2013  Victor Ellström