Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Juniorkocklandslaget

Genom att stötta Juniorkocklandslaget stöttar vi framtidens stjärnor och bidrar till att skapa förebilder för nästa generations kockar.

Menigo har sedan 2010 stöttat Svenska Juniorkocklandslaget. Juniorkocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening, vars uppgift är att främja utvecklingen av det unika svenska köket samt tävla i internationella gastronomiska tävlingar. Lagmedlemmarna är 18–23 år gamla. Deras mål är att inspirera andra unga kockar och konditorer i Sverige samt sätta Sverige och svensk mat på både den nationella och den internationella kartan. Juniorkocklandslaget representerar Sverige både vid Culinary Olympics i Tyskland var fjärde år och i World Cup i Luxemburg.  Många av dagens stjärnor har börjat sin tävlingskarriär i Juniorkocklandslaget. Några exempel på det är Sebastian Gibrand, 2018 års kandidat till Bocuse d’Or, och Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Aktuellt lag presenterades under tidiga våren 2016.  Laget består av 9 medlemmar med Annie Lundin som lagkapten. Lagets coacher är Lindor Wink och Peter Jelksäter, båda med lång erfarenhet av tävlingar i såväl lag som individuella sammanhang.

Annie Lundin
Desirée Jaks
Josefine Brolund

Annie Lundin

Desirée Jaks

Josefine Brolund

Eskil Nyberg
Andre Edlund
Olle Broström

Eskil Nyberg

Andre Edlund

Olle Broström

Eskil Nyberg
Victor Magdeburg
Rasmus Olander

Jesper Jakobsson

Victor Magdeburg

Rasmus Olander

De har erövrat medalj i flera prestigfyllda tävlingar:

  • 2016 Guld Culinary Olympics Erfurt
  • 2014 Silver Culinary World Cup Luxemburg
  • 2012 Guld Culinary Olympics Erfurt