Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Årets Kock

Genom Årets Kock vill vi på Menigo driva svensk gastronomi framåt. Vi vill lyfta svenska råvaror i säsong och vi vill öka kännedomen om svenska producenter.

Priset till Årets kock delas ut en gång per år. I september 2018 delades den senaste medaljen ut, då till David Lundqvist.  Tävlingen har funnits i över 30 år och startades av bland andra Tore Wretman. Tävlingen startade som ett projekt för att lyfta svensk gastronomi, och på dessa 30 år har både branschen och tävlingen utvecklats i hög fart.  Idag ägs tävlingen Årets kock av Restaurangakademien. Som i sin tur ägs utav Menigo och Arla.

Final i Årets Kock når man genom att först skicka in ett recept.  Receptet granskas anonymt och ca 40 utav de inskickade recepten går vidare till att lagas upp inför en jury. Av dessa går sedan åtta kandidater till final.  Under två finaldagar grillas sedan kandidaterna i ett antal olika moment. Detta för att på riktigt kunna avgöra vem som är Sveriges främsta professionella kock.

Under tävlingsdagarna delas även pris ut för Årets Unga kock

Finalen 2019 sker på Annexet i Stockholm den 12-13:e september. Håll utkik på vår hemsida för mer information när det närmar sig.
Foto på David Lundqvist: Gustaf Månsson

Årets Kock vinnare:

  • 2018 David Lundqvist
  • 2017 Johan Backéus
  • 2016 Jimmie Ericsson
  • 2015 Thomas Sjögren
  • 2014 Filip Fastén