Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Årets Kock

Genom Årets Kock vill vi på Menigo driva svensk gastronomi framåt. Vi vill lyfta svenska råvaror i säsong och vi vill öka kännedomen om svenska producenter.

Priset till Årets kock delas ut en gång per år. I februari 2017 delades den senaste medaljen ut, då till Johan Backeus.  Tävlingen har funnits i över 30 år och startades av bland andra Tore Wretman. Tävlingen startade som ett projekt för att lyfta svensk gastronomi, och på dessa 30 år har både branschen och tävlingen utvecklats i hög fart.  Idag ägs tävlingen Årets kock av Restaurangakademien. Som i sin tur ägs utav Menigo och Arla.

Final i Årets Kock når man genom att först skicka in ett recept.  Receptet granskas anonymt och ca 40 utav de inskickade recepten går vidare till att lagas upp inför en jury.  16 personer väljs ut till att tävla i semifinalen. Från Semin går sedan 8 kandidater vidare till den stora finalen. Rätterna bedöms bland annat för utseenden, teknik och smak. Men också ordning och reda i köket och samarbete poängbedöms. I juryn sitter medlemmar i Föreningen Årets kock.

Årets Kock vinnare:

  • 2017 Johan Backéus
  • 2016 Jimmie Ericsson
  • 2015 Thomas Sjögren
  • 2014 Filip Fastén