Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nyskaparstipendiet - vår egen utmärkelse

Med Nyskaparstipendiet vill vi premiera människorna bakom en innovation, metod eller produkt som bidrar till att skapa framtidens hållbara måltidsupplevelser. Med Menigos Nyskaparstipendium vill vi inspirera och prisa svenska mathjältar.

Menigo instiftade Nyskaparstipendiet 2012 för att inspirera och prisa svenska mathjältar. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.

-Vi vill lyfta Sveriges mathjältar med Nyskaparstipendiet, eldsjälar som vågar vara innovativa och prova nya vägar i verksamheten. Det är dessa människor och företag som bidrar till att utveckla svensk matproduktion och därmed skapar framtidens hållbara måltidsupplevelse, säger Christoffer Carlsmose, CS-ansvarig på Menigo.

Vägen till Nyskaparstipendiet

Vem som helst får nominera en nyskapande producent. Nomineringen öppnar 1:a mars och pågår till och med söndag den 15:e april. När nomineringen stängt gås alla nomineringar igenom av ett team bestående av våra färskvaru- och produktspecialister på Menigo, som väljer ut ett antal finalister. Dessa går vidare till vår expertjury med framstående representanter från svensk gastronomi, som gör det slutliga urvalet och utser en vinnare.

Vinnaren utses den 7:e juni på Smaka på Stockholm.

 

Finalister 2018

Tre av Sveriges mest nyskapande matproducenter är nu klara för final
Finalister Nyskaparstipendiet 2018

Nyskaparstipendiets expertjury

Expertjuryn består av Johan Backéus, Peter Jelksäter, Hanna Halpern, Sara jervfors, Johan Turesson och Christoffer Carlsmose .

Johan Backerus
Peter Jelksäter
Hanna Halpern
Sara Jervfors
Johan Turesson
Christoffer Carlsmose