Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nyskaparstipendiet

Menigo har delat ut Nyskaparstipendiet sedan 2012. Stipendiet ges till en nyskapande livsmedelsproducent med ett hållbarhetstänk.

Med Menigos Nyskaparstipendium vill vi inspirera och prisa svenska mathjältar. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.

Menigo instiftade Nyskaparstipendiet 2012 för att inspirera och prisa svenska mathjältar. Priset tilldelas den person som genom kreativitet och innovation skapat en ny produkt, förnyat en befintlig produkt eller hittat ett nytt användningsområde för en råvara.

- Vi vill lyfta Sveriges mathjältar med Nyskaparstipendiet, eldsjälar som som vågar vara innovativa och prova nya vägar i verksamheten. Det är dessa människor och företag som bidrar till att utveckla svensk matproduktion och svensk gastronomi, säger Thomas Palmqvist, affärsområdeschef färskvaror på Menigo.

Vägen till Nyskaparstipendiet

Vem som helst får nominera en nyskapande producent. Nomineringen håller öppet under årets första månader.

När nomineringen stängt gås alla nomineringar igenom av ett team bestående av våra färskvaru- och produktspecialister på Menigo, som väljer ut ett antal finalister. Dessa går vidare till vår expertjury med framstående representanter från svensk gastronomi, som gör det slutliga urvalet och utser en vinnare.

Nyskaparstipendiets expertjury

Expertjuryn består av Jimmie Eriksson, Jonas Lundgren, Hanna Halpern, Susanne Liljenberg, Alexander Sjögren och Thomas Palmqvist.

Jimmie Eriksson
Jonas Lundgren
Hanna Halpern
Susanne Liljenberg
Alexander Sjögren
Thomas Palmqvist