LLM
En samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Vi diskuterar trender i köket, på restaurangen och allt annat som berör måltiden - i tider när gemenskap, trygghet och glädje är viktigare än någonsin.

Vi tror på måltidens goda kraft
Vårt mål är att vara den absolut bästa samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök. Våra säljare, produktspecialister och köksmästare hjälper dig med det mesta för att dina kunders upplevelse ska bli så bra som möjligt. Tillsammans skapar vi goda och hållbara matupplevelser genom livet alla skeden.
Tillsammans med utvalda personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Här samtalar vi om allt vi kan för att förhöja måltidsupplevelsen för dina gäster och öka din lönsamhet. Nedan följer du samtliga avsnitt.
Från krogkök till skolkök
På Tångvallaskolan i Vellinge står poke bowls, smörrebröd och hulken-shots på menyn. Före detta krögaren Fredrik Nilsson är nybliven kökschef i skolköket och bjuder på skolmat inspirerad av restaurangvärlden.
Läs mer

Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre. Hennes främsta råd till svenska skolor är att titta bortom själva maten, och fokusera mer på måltidsupplevelsen.
Läs mer

Identiska rätter i olika presentationer skapar nya smaker
Äta utomhus eller inomhus? Bowl eller tallrik? Rund eller kantig? Vi tar reda på hur man kan maximera måltidsupplevelsen med hjälp av rätt miljö.
Läs mer

Så skapar du en smakresa för alla sinnen
Som Sveriges enda disputerande kock inom måltidskunskap tar Johan Swahn ett nytt grepp om smakupplevelsen. Orden i menyn, kockens närvaro och bilderna på Instagram är bara några exempel på faktorer som har stor effekt på gästernas upplevelse.
Läs mer

Äta sig ur krisen
Vi blickar bakåt - för att hitta vägen framåt. Samhällskriser har genom historien gett liv åt nya matvanor. Hur påverkar samtidens coronakris vår matkultur och vilka är signaturrätterna år 2020
Det är något som måltidsforskaren Richard Tellström med gäster försöker ta reda på under en gemensam middag på Nationalmuseet i Stockholm.
Läs mer

Nu längtar vi efter gemenskap
Våra måltidsvanor förändras och allt fler väljer att äta utanför hemmet. Kan gästernas känsla av gemenskap ge en ökad lönsamhet för restaurangen?
Läs mer

Gäster kräver näringsrikt på menyn
Trenden är tydlig. Restauranggäster blir allt mer intresserade av vad maten de äter innehåller. Menigo samlade leverantörer, experter och näringsidkare från matsverige för att diskutera vikten av näringsrik mat för en hållbar framtid.
Läs mer


LLM Avsnitt 6
Hur lockar vi en ny generation till hotell- och restaurangbranschen?

Jakten på nya måltidsupplevelser
iiiiiiiiiidddddddd dddddddddddhhhh |
|
|
|
LLM Avsnitt 10 |
LLM Avsnitt 9 |
LLM Avsnitt 8 |
LLM Avsnitt 7 |
|
|
sqsqsjnkh |
sqsqsqs |
|
|
|
|
LLM Avsnitt 10 |
LLM Avsnitt 9 |
LLM Avsnitt 8 |
LLM Avsnitt 7 |
|
|
|
www |