Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Joachim Mårtensson, Chaufför

”Nöjda kunder är en central del av mitt jobb, som chaufför har man chans att briljera varje dag!”

Joachim, vem är du och vad innebär din roll som Chaufför?
Jag kommer ursprungligen från Gotland men har bott i Stockholm i snart 20 år. Tillsammans med min fru och tre barn bor jag ca 5 min från jobbet i Årsta vilket är perfekt. Jag är utbildad Marknadsekonom och har ett stort intresse för tunga fordon och att träffa människor. 2015 började jag arbeta som chaufför i Årsta vilket kombinerar mina intressen på ett väldigt bra sätt.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
Min arbetsdag startar kl. 04.30 vilket passar mig utmärkt då jag är morgonpigg. Jag börjar med att hämta nycklarna till lastbilen och följesedlarna till dagens första körpass. Därefter börjar lastningen av matburarna, som skall göras i rätt ordning enligt den planerade körordningen. Efter första utkörningspasset och en paus är det dags för dagens andra och sista körning. Innan jag stämplar ut för dagen rapporterar jag körningarna, tömmer lastbilen och förbereder inför morgondagen. Att jag slutar kl 13.30 innebär att jag har en stor del av dagen kvar till annat exempelvis familjen.

Hur kommer det sig att du började jobba på Menigo?
Jag hade varit egenföretagare med anställda i många vilket jag började tröttna på, hårda och långa arbetspass och många extra timmars obetalt arbete. Jag sökte mig därför till ett jobb nära hemmet, där jag kunde köra lastbil men framför allt få träffa människor. Jag trivs lika bra idag som när jag fick jobbet som chaufför för 2,5 år sedan. Att dessutom få vara en del i Menigos spännande utveckling med möjlighet att påverka är en stor bonus.

Hur skulle du beskriva Menigo som arbetsplats?
Menigo är en dynamisk, trygg och stimulerande arbetsplats som utvecklas och är föränderlig. Det är bra arbetsvillkor och välavlönat. Vidare så erbjuder Menigo, för de som är intresserade en möjlighet att utvecklas. En annan sak är att många har åsikter om mat och miljö vilket ständigt är aktuella och utmanande samtalsämnen. Extra roligt känns det att Menigo ägs av världens största foodservice företag, Sysco.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?
Tveklöst att få träffa ett hundratal kunder varje vecka och att köra lastbil i Stockholm. Är man trevlig och utför sitt jobb med det lilla extra, för mig handlar det om att levererar rätt varor i rätt tid och visa omtanke för vår kunder så får man mycket i utbyte. Nöjda kunder är en central del av mitt jobb, som chaufför har man chans att briljera varje dag, om man vill!