Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Frågor & Svar

Vi listar de vanligaste frågorna när du funderar på att söka jobb hos oss på Menigo.

Hur behandlar ni mina personuppgifter i samband med en rekryteringsprocess?
Vi på Menigo är noga med att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt i linje med aktuella lagar och regler. Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter >>

Vad får jag för förmåner som medarbetare på Menigo?
Att våra medarbetare har en trivsam arbetssituation med förutsättningar att utföra ett bra arbete samtidigt som det finns en balans mellan arbete och privatliv är viktigt för oss. Beroende på var i koncernen våra medarbetare arbetar finns olika förmåner och rabatter att ta del av. Vi uppmuntrar till träning och motion, och betalar därmed friskvårdsbidrag till alla anställda. Våra medarbetare omfattas av kollektivavtal och har en tjänstepension. Som anställd har man såklart även möjlighet att beställa mat, dryck och utrustning via Menigo.

Kan jag skicka in en spontanansökan utan att söka ett specifikt jobb?
Vi tycker det är jätteroligt att du är intresserad av att arbeta hos oss! Hittar du ingen intressant tjänst hos oss just nu klickar du på ”Intresseanmälan" under Lediga tjänster, vi ser till att din ansökan kommer till berörd chef. Var tydlig med vad du är intresserad av och i vilken ort du önskar arbeta så är chansen större att din ansökan når rätt chef. Vi rekommenderar dig ändå att hålla dig uppdaterad via vår hemsida och att ansöka till de tjänster som dyker upp.

Tar ni emot praktikanter?
En praktikplats kan vara en väg in i arbetslivet och i den mån vi har möjlighet tar vi gärna emot praktikanter i olika former. För dig som varit utanför arbetsmarknaden en längre tid kan en praktikplats innebära möjlighet att bygga på din arbetslivserfarenhet och kompetens för att ta dig tillbaka in i arbetslivet. För dig som student får du chans att bygga på din arbetslivserfarenhet. I båda fall ser vi ett stort värde i att få ta del av din kunskap, skicka din ansökan till ”Intresseanmälan” och beskriv inom vilket yrkesområde du skulle vilja göra praktik. Ju tydligare du är med dina önskemål desto lättare är det att matcha din praktikansökan till rätt avdelning.

Vad ska jag tänka på om jag vill jobb på lagret?
Du ska ha fyllt 18 år och tycka det är kul med ett aktivt arbete. En god grundfysik är att rekommendera för att förebygga arbetsskador.

Vad ska jag tänka på om jag vill jobba som chaufför?
Våra chaufförer har ett ansvarsfullt arbete vilket ställer höga krav på kunskap och skicklighet. C-körkort är ett krav och det är viktigt att du känner dig bekväm med att hantera stressade situationer i trafiken.

Går det att utvecklas inom företaget?
Som en av landets ledande matleverantör erbjuder vi stora karriärmöjligheter. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande och intern rörlighet och arbetar kontinuerligt för att utveckla våra medarbetare.

Sekretessinformation till jobbsökande

Vi på Menigo är noga med att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt i linje med aktuella lagar och regler.
Läs mer

Några praktiska tips när du söker jobb hos oss:

1. Läs på
Det är viktigt att du är förberedd när du söker en tjänst hos oss. På vår hemsida hittar du allt om oss men självklart är du även välkommen att kontakta oss direkt för frågor. 

2. Ansökan
-
Läs igenom annonsen noggrant för att säkerställa på att du uppfyller kraven
- Titta igenom ditt CV och personliga brev och anpassa till den tjänst du söker
- Förklara varför du söker tjänsten och varför du är rätt person

3. Urval och intervju
-
När vi tagit emot din ansökan skickar vi en e-postbekräftelse till dig
- Ansökan behandlas så snart som ansökningstiden gått ut om det inte står något annat angivet i annonsen
- Är du en sökande som bäst matchar kompetenskraven kallas du till intervju där du träffar den rekryterande chefen och eventuellt HR-representant
- Om du inte är aktuell för intervju får du besked via mail

4. Andra intervjun
De sökande som utifrån första intervjun är mest kvalificerande kallas till en andra intervju där du träffar den rekryterande chefen, HR-representant samt eventuellt ytterligare en person från Menigo.

5. Referenser
Efter andra intervjun tar vi kontakt med dina referenser och då detta är gjort erbjuder vi jobbet till den bäst lämpad för tjänsten.

Lycka till!