Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Marknadsför dig och stick ut bland konkurrenterna

Det viktigaste på din krog är såklart dina gäster. Menigo Partner hjälper dig att skapa synlighet och öka trafiken till krogen. Vi har också smarta lösningar som hjälper dig att få nöjdare gäster när de väl sitter vid sitt bord.

Bra läge, läckra lokaler, god mat och proffsig personal. Räcker det för att gästerna ska hitta en? Kanske, men i de flesta fall måste restauranger göra precis som alla andra företag. Marknadsföra sitt erbjudande och sticka ut bland konkurrenterna.

Ge ett bra första intryck - digitalt

Ofta besöker gästen er först online så hur ni presenterar er där är väldigt viktig. Se till att ha bra bilder som ger rätt känsla för lokalen och maten. Om webbdesign inte är din starka sida så är Gastrogate ett bra alternativ där du tar hjälp av färdiga mallar för att skapa din egen sida. Där syns du dessutom i rätt sammanhang och deras intensiva sökmotorsoptimering gör att du klättrar på internets sökmotorer. Utöver Gastrogate gör du klokt i att skaffa Facebook och ett instagram-konto, om du inte redan gjort det. På Facebook kan du marknadsföra dina speciella event och särskilda erbjudanden och på Instagram kan du lägga upp inspirerande bilder.

Låt dina gäster sköta marknadsföringen åt dig

Det kanske absolut bästa är att låta gästerna sköta marknadsföringen. Det är ju, som bekant, vanligare att man lyssnar på sin väns krogtips än på krogarnas. Se till att det händer något ”instagram-vänligt” under gästernas besök så är det troligt att de lägger upp något i sina egna flöden.  Du kan hitta på något överraskande med ganska enkla medel och det krävs inte mycket för att få gästerna att småle. Digitala lösningar är trendigt och man pratar gärna vidare om stället där man beställde drinkar via ipads eller laddade mobilen vid bordet. Erbjuder du dessutom fritt wifi så ökar chanserna ytterligare till ett omnämnande online.

Restaurangakademien
Restaurangakademien
Utbildningar för dig och din personal