Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Det finns smärtfria sätt att öka lönsamheten

Självklart ska din verksamhet frodas och vara lönsam. Vi har bra avtal inom bland annat kortinlösen och kassasystem och fiffiga tjänster som hjälper dig att minska svinnet.

Sunda investeringar, förmånliga avtal och smarta rutiner. Det finns mycket du kan göra för att höja siffran på sista raden utan att höja priset på menyn. 

Se över dina avtal

Att ha förmånliga avtal är ett enkelt sätt att skaffa kontroll över dina kostnader. Undersök vad det är i den dagliga driften som drar mest pengar och vad du kan göra för att sänka det. Många betalar till exempel mer än de behöver för sin el, dels på grund av att de inte tecknat avtal men också för att de inte sett över sin förbrukning ordentligt.

Ett annat exempel är försäkringspremien som i många fall kan bli hög, men det finns saker man kan göra för att hålla ner den. Se till att ha ordentliga lås på alla dörrar och fönster, investera i ett inbrottslarm och se till att hålla utgångar fria från emballage. Gör man grundjobbet finns förutsättningar för en bra premie.

Att leasa utrustning istället för att låna upp beloppet på bank kan också vara ett sätt att sänka månadskostnaden och frigöra medel till annat.

Minska matsvinnet

Svinn är kanske den onödigaste kostnaden på en restaurang, och drabbar både ekonomin och miljön. Om du serverar buffé finns det ett antal saker du kan göra för att minska svinnet, till exempel genom att uppmana gästerna att ta mindre och gå flera gånger. På lunchrestaurangen K-märkt betalar gästerna ett hektopris för sin mat och när tallrikarna kommer till disken är de oftast barskrapade. I baren kan du använda mätglas vid upphällning, freepouring är det få som behärskar.