Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Det finns många sätt att tänka hållbarhet

När det gäller hållbarhet finns det mycket att tänka på utöver råvaror. Allt ifrån sopsortering till elavtal och smarta digitala lösningar kan hjälper dig driva en hållbar krog.

Att driva en hållbar restaurang handlar om mer än att sätta eko på menyn. Det handlar om att se över hela kedjan och minska verksamhetens miljöpåverkan så gott det går.

På senare år har frågan om matsvinnet blivit allt mer aktuell. Vi slänger otroliga mängder mat vilket är dåligt både för ekonomin och miljön.
Utöver att minska svinnet i köket, till exempel genom att ta tillvara på alla delar av råvaran och att köpa in rätt mängder, finns det en hel del man kan göra i resten av verksamheten. 
 

Har du portioner över när lunchen är slut? Sälj ut den överblivna maten istället för att slänga den! Sänk priset och lägg upp maten på Resq club.
Alla som har 
appen får erbjudande om att köpa din mat. Utöver att du minskat svinnet får du marknadsföring och möjliga gäster får upp ögonen för din verksamhet.
 

Genom nätverket U&WE kan man läsa på om vad man kan göra för att bli mer hållbar.
Utöver konkreta tips och en smart verktygslåda kan du dra nytta av att bli en del av ett nätverk med andra krögare som vill ha en hållbar bransch.
 

Tips! 

En annan miljö- och pengatjuv på restauranger är elen. Se till att ha energisnåla maskiner och ett elavtal som är lika bra för dig som för miljön. 

Thoreau
Thoreau
Thoreau kombinerar kranvattnets enkelhet, närhet och miljöfördelar med flaskvattnets rena och goda smak.
Umeå Energi
Umeå Energi
Förnybar el och ett gott miljösamvete – till ett förmånligt pris