Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Högsta hygienstandard i köket

Få branscher är lika beroende av god hygien för sin lönsamhet som restaurang- och cafébranschen. Genom att främja goda hygienrutiner skapar du både en trygg gästupplevelse och arbetsplats.

Det har varit en utmanande tid för restaurangbranschen och det kommer att krävas nya arbetssätt för att uppfylla de nya kraven, men det öppnar även upp för nya möjligheter. Tork har lång erfarenhet inom servicebranschen på en global skala och kan hjälpa till med detta. Tork erbjuder produkter för både kök, restaurangdel och toalettutrymmen – så att du kan erbjuda både minnesvärda och trygga gästupplevelser.

”Ett kök måste vara rent och organiserat när det gäller placering, spårbarhet och personal – inte bara för att garantera sanitära krav utan även för att skapa ett bra arbetsflöde.”

– Sous Chef, Hotel Restaurant

Här kommer fyra praktiska tips som ökar och säkrar hygienen hos medarbetarna i köket:

1. Uppmuntra till goda handhygienrutiner

Se till att din personal vet hur och när de ska tvätta sina händer. Personalen ska använda tvål och vatten för att tvätta sina händer och alltid torka händerna med en pappershandduk.

2. Håll handtvättsstationerna påfyllda

Se till att handtvättsstationerna är välfyllda med tvål och handdukar i början av varje skift. Detta minskar störningar och garanterar efterlevnad.

3. Se till att din personal rengör systematiskt

Använd en checklista för städ/rengöring, som inkluderar en policy för rengöring under arbetet. Varje medarbetare ansvarar för att göra rent på sitt område under skiftets gång.

4. Minska risken för korskontaminering med färger

Dela upp restaurangen i olika zoner, enligt risker för korskontaminering. Ge varje zon en färg och använd endast den färgen för skärbrädor och avtorkningsmaterial. Flytta aldrig verktyg mellan zonerna och tvätta alltid händerna vid byte av arbetsstation.

Effektiva produkter som bidrar till god hygien:
Hållbara val
Rengöringsduk  W8 färgkodad 30x38cm blå
Tork Premium
Förbrukning
FRP 8x40 st

Tvål S4 flytande Odor-Control 1L
Förbrukning
FRP 6x1 st

Dispenser S4 skumtvål 28,6x11,3x10,8cm vit
Förbrukning
FRP 1x1 st

Hållbara val
Avtorkningspapper plus W1 stor rulle quick dry
2-lag 36,9cmx510m vit
Tork Advanced
Förbrukning
FRP 1x1 st

60 %

av gästerna har högre krav på restauranghygien än tidigare*

*Essity Essentials Initiative-undersökning om Covid-19, 2020-2021

Tork Rengöringsduk Kök + dispenser W4

Tjock bomullsbaserad värmetålig rengöringsduk som har bra uppsugningsförmåga och är 100% biobaserad. Perfekt allroundduk att alltid ha till hands i ett hektiskt kök!

Bli av med tidstjuvar - ha produkter nära till hands

Det är mycket att göra i köket under rusning och här gömmer sig ofta flera tidstjuvar. Det bästa arbetssättet i köket är att förbereda maten. Att upprätthålla hygienstandarden är också viktigt. När det är svårt att få tag på rengöringsdukar eller komma åt handtvättstationer är det lätt att arbetsflödet stannar upp.

Rengöringsprodukter ska finnas vid varje arbetsstation och gärna kunna nås med en hand kvar vid stekpannan. Rengör arbetsstationer regelbundet under lugna perioder. Belamrade ytor gör att allting tar längre tid.