Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Nya smaker, nya vänner och nya minnen!

Vi samlade barn, äldre och kockar från det offentliga matsverige till en gemensam måltid för att prata matminnen, måltidsmiljö och favoriträtter. Dessutom välkomnar vi våren med tips på picknickmat och klassisk husman.

Att träffas över generationsgränser kring middagsbordet innebär oväntade frågor, roliga anekdoter och utvecklande insikterRunt bordet får du bekanta dig med:

Annika Ingelson Cales, Årets Seniorkock 2021, Mia Sundling, Marknadschef på Menigo. Annica Karlsson, Kock och Matkreatör på Food Five, Lena Sjökvist, Kökschef på Årets Skolrestaurang 2021, Ingrid Hagström 85 år, Janne Karlsson 79 år, Lars-Olof Eriksson 73 år, Julian 7 år, Harriet 7 år, Klara 6 år, Elvira 6 år.




 

Grön hållbar måltidsinspiration
Grön hållbar måltidsinspiration
Grön inspiration med goda soppor från växtriket. Sunda och hållbara recept rika på smak och lätta att laga till många. Läs mer om hållbara produktmärkningar, hur vi tänker kring vårt sortiment och produktnyheter.
Ett efterlängtat möte
Ett efterlängtat möte
Vi samlade barn, äldre och kockar från det offentliga matsverige till en gemensam måltid för att prata matminnen, måltidsmiljö och favoriträtter.
”Våga släppa in fler barn i köket”
”Våga släppa in fler barn i köket”
Annica Karlsson är kocken som vill att föräldrar ska släppa in sina barn i köket. På sina matlagningskurser lär hon barn att alltid provsmaka maten.
Mat för stora och små
Mat för stora och små
Fira våren med en härlig lunch på gården. Kocken och matkreatören Annica Karlsson bjuder på klassisk husmanskost och piffig picknickmat som passar både stora och små.
I köket med Årets Seniorkock
I köket med Årets Seniorkock
För tredje året i rad har Annika Ingelson Cales kammat hem det ärofyllda priset Årets Seniorkock. Hemligheten? Egna odlingar, fria menyer och en extra festlig fredagslunch.
Årets Skolrestaurang om framgångsreceptet
Årets Skolrestaurang om framgångsreceptet
Med visionen om att göra matbespisningen till en skolrestaurang har Lena och hennes team skapat ett framgångsrecept. Här är hållbarhet och matglädje stående inslag på menyn.
Årets Förskolekock: Kombinera mat och pedagogik
Årets Förskolekock: Kombinera mat och pedagogik
Frida Ambjörnsson, är Årets Förskolekock och drivkraften bakom ”matprat” som varje vecka undervisar sina små gäster i råvaror, smaker och dofter.
Högsta hygienstandard i köket
Högsta hygienstandard i köket
Få branscher är lika beroende av god hygien för sin lönsamhet som restaurang- och cafébranschen. Genom att främja goda hygienrutiner skapar du både en trygg gästupplevelse och arbetsplats.
Klara, färdiga, picknick!
Klara, färdiga, picknick!
Skolavslutning, sommarfest och brännbollsyra – picknicksäsongen är äntligen i gång. Se över skafferiet för engångsartiklar och termoskannor så du är redo för en efterlängtad tid i det gröna.
Handla produkterna till din måltid
Handla produkterna till din måltid
Här finner du alla smaskiga och passande artiklar från oss och våra leverantörer så du kan sätta ihop din offentliga måltid.
Så gick det när fyraåringarna intog äldreboendet
Så gick det när fyraåringarna intog äldreboendet
Innan Covid 19-pandemin drastiskt ändrade vardagen på Sveriges äldreboenden spelade TV4 in dokumentärserien ”Fyraåringarna på äldreboendet” på Attendo Maria Winqvist i Norrtälje.