Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Uppdaterna julen med Allerum

Inför årets julmeny har du ett utmärkt tillfälle att testa nytt. Utgå från färdigkomponerade tallrikar istället för bufféservering och satsa på paketmenyer med små, fräscha rätter. Med Allerums långlagrade ostar har du en smakrik startpunkt.

Julmeny med smårätter

Allerums ostar med en lagringstid på mellan 12–24 månader passar utmärkt nu när det är dags att planera inför julen. Låt ostarna komma till sin rätt på en klassisk ostbricka – eller passa på att bjuda dina gäster på helt nya smakupplevelser, som också ger en lättare magkänsla.

Allerums smakrika ostar är en perfekt ingrediens att inspireras av i varma och kalla smårätter. Kombinera osten med säsongens bästa råvaror för en nyskapande jultouch, och servera dina kreationer på färdigkomponerade tallrikar i en läcker paketmeny.

Långlagrat för mer smak

I tillverkningen av Allerums ostar utgår vi från karaktären i klassiska svenska hårdostar som Herrgård, Präst och Grevé – men vi nöjer oss inte med det.

Vår mjölkråvara kommer alltid från gårdar i Skåne och södra Sverige som sätter kornas hälsa i fokus. På vårt mejeri i Kristianstad är det sedan dags för vad vi lite hemlighetsfullt kallar Allerumsprocessen.

Med våra ostmästares hantverkskunskap och fingertoppskänsla och med omsorgsfull lagring får våra ostar sin distinkta och fylliga karaktär.

Köp Allerum ostar

Prästspread

150 g bredbladig persilja

1 dl rapsolja

500 g Allerum Präst, riven

150 g Skånemejerier Naturell Yoghurt 3%

3 msk äppelcidervinäger

Mixa persilja och rapsolja. Blanda i ost, yoghurt och vinäger.

Smaka av med salt och vitpeppar. Servera på morotsknäcke.