Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Snart 100 år med hjärta för det växtbaserade köket

Tage Lindblom har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för växtbaserad matlagning. Vårt fokus är att tänka på dig som arbetar inom Foodservice. Det kan vara att lansera efterfrågade råvaror, men även att lösa ett problem genom produktutveckling.

Vi finns i alla kök

Vi är stolta över att våra produkter serveras i alla typer av kök, från förskolan till finkrogen och allt däremellan. Även om vi funnits i snart 100 år så är vi snabba med att förse den svenska Foodservicemarknaden med lösningar och kvalitetsprodukter.

Om Bonduelle

Bonduelle är ett familjeägt företag som grundades 1853 av Louis Lesaffre och Louis Bonduelle. 1929 sådde de 16 hektar ärtor på den mark som ligger runt fabriken och i juli samma år producerade de 90 000 burkar ärtor. Detta var början till vad som idag är en av världens största grönsaksproducenter.

Bonduelle står för grönsaker av hög kvalitet, hälsa samt omtanke och respekt för jorden och den miljö som ger oss dessa grönsaker, vilket de också värnar om genom sitt omfattande och uppmärksammade CSR-arbete.

Ekologisk Jackfruit

För roliga vegetariska alternativ till menyn!

Omogen till mat och mogen till dessert. Smaken hos den omogna frukten är relativt neutral (jämför till exempel med potatis) vilket gör att den tar upp smaken av den sås eller kryddning som du väljer att smaksätta med. Konsistensen är trådig och liknar kyckling eller fläskkött. Den kan användas i allt från tacos, burritos, curries, chilis, soppor, bowls och stir-fries exempelvis. Bara fantasin sätter gränser!

Jackfruit som ersättare till kött. Jackfruit har lågt protein även om den ofta används som ersättare till kött i vegetariska rätter (Jackfruit: 2,1g protein per 100g / kött: 26g). För att få en allsidig måltid bör du därför tillsätta någon form av protein, till exempel linser eller bönor.

Jackfruit är ett hållbart val för en växande värld. Trädet är enkelt att odla, tåligt mot sjukdomar, torka och höga temperaturer. Med sin storlek, näringssammansättning och enkla smak kan jackfruit vara en av de mest lovande lösningarna för att föda en växande värld.

Nachos Deluxe

En smakrik böngryta som varvas med nachochips tillsammans med ost och gratineras i ugnen. Ingen som äter denna kommer fråga efter köttfärs!

För 10 portioner

1dl rapsolja

400g hackad beredd lök (artnr 108159)

2 msk hackad vitlök (artnr 80421)

1 msk mald spiskummin

500g krossade tomater (artnr 112030)

2-3 msk chipotle pasta

2 kg 3-mix bönor (artnr. 105370)

4 dl vatten

Salt efter smak

Till servering

500-700g tortillachips

3 dl Bonduelle Crispy Gourmetmajs Eko (artnr. 110274)

300 g riven mozzarella (artnr. 703423)

1-2 hackade färska tomater

4 hackade avokado

Jalapenos efter smak

Turkisk Köksyoghurt (art. 201417)

Picklad rödlök (artnr 114871)

Skivade rädisor

Gör så här

Fräs gul lök i olja till den blir mjuk. Tillsätt vitlök och spiskummin och fräs i ytterligare 30 sekunder. Blanda i krossade tomater och chipotlepasta och låt allt småkoka i tio minuter. Häll i bönorna och vatten, låt grytan koka i 10 minuter till. Smaka av med salt. Låt svalna något.

Sätt på ugnens grill. Lägg ett tunt lager tortillachips i långpanna. Toppa med tunt lager böngryta och lite riven ost. Lägg sedan ytterligare ett lager chips, böngryta och ost. Gratinera högt upp i ugnen tills osten har smält och fått en gyllene färg.

Servera med alla tillbehör.

Recept framtaget av: Divya Jagasia

Mer vegetariskt på menyn med grillade grönsaker och broccolinuggets

Bonduelles frysta sortiment håller samma höga kvalitet som övriga grönsaker. Det är det perfekta sortimentet för enkla sido- och huvudrätter där grönsakerna står i fokus. Dessutom svinnsmart och lätt att portionera. Du använder bara den mängd du behöver och låter resten stanna i frysen.

Enkla dippsåser

Bara att blanda ihop och servera!

Tex mex dipp
10 personer
2 dl Köksfraiche 24% UHT tetra (artnr784003)
1 msk tex mex Bresc (art 124437)
Smaka av med salt

Chilidipp
10 personer
2 dl Köksfraiche 24% UHT tetra (artnr784003)
1 msk Pressad Chili (artnr 213287)
Smaka av med salt

Du kan också byta ut Köksfraiche mot majonnäs och göra en egen chilimajo med pressad chili, eller blanda med den sydamerikanska kryddblandningen Chimichurri (artnr 213288)

Köp Bonduelle och Tage Lindblom produkter här!