Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så enkelt. Så lyxigt. Med en bit ost.

Ost är möjligheternas livsmedel. Naturellt, lent och lyxigt med ett litet klot Burrata toppat med några krispiga smakförhöjare. I mat där fina flagor av Parmesan lyfter de flesta rätter. Eller bara ett par skivor god hårdost på en bit nybakat surdegsbröd.

På Wernersson Ost erbjuder vi ett brett sortiment av ostmöjligheter. Klassiska hårdostar i hela spannet av styrka och karaktär. Krämiga vitmögelostar, kraftfulla blåmögelostar och läckert orangefärgade kittostar.

Passion för smak och kvalitet är grunden men vi glömmer inte att dina råvaror måste vara på plats när det hettar till. Som fullsortimentsgrossist erbjuder vi inte bara en helhetslösning med ett stort internationellt sortiment av hög kvalitet. Vi lägger lika stor vikt vid att erbjuda bra logistik och hög leveranskapacitet. Dessutom delar vi alltid med oss av den stora ostkompetens som vi lagrat under åren.
  

Köpa ostar från Wernerssons

Ostmästaren från Marbäck. Historien börjar år 1930 i den lilla byn Marbäck strax utanför Ulricehamn, där Tage Wernersson drev en liten lanthandel. Han saluförde ett brett sortiment men hade en alldeles speciell passion för en del av det - ost! Det dröjde inte länge förrän butiken i folkmun kom att kallas för ”Wernerssons ost”. Ryktet spred sig i vidare kretsar och lockade snart ostälskare från hela bygden.

Affärsman som han var insåg Tage att det skulle vara enklare för kunderna och bättre för affärerna om han tog sig in till Ulricehamn. Väl där satte han upp ett torgstånd där han varje onsdag och lördag sålde Wernerssons fina ostar. Året om, i sol som regn.

Torgförsäljningen blev såsmåningom butik och man levererade dessutom ost till återförsäljare runt om i Sverige. 1983 hade den lilla lanthandeln utvecklats till ett företag som helt inriktade sig på lagring och förädling av ost.

Mycket har alltså hänt sedan Tage Wernersson började sälja ost i Marbäcks lanthandel. Men ostmästarens känsla för kvalitet, smak och hantverk lever kvar. Det kommer den att göra i fortsättningen också...