Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Proffsskuret passar pickling perfekt!

Inspireras av recepten med rotfrukter och lök. Våra produkter har ny kostym – 3N Produkter blir Aviko – samma potatis, rotfrukter och lök – samma höga kvalitet.

Steg för steg går vi över till varumärket Aviko.

Förändringen är att du kommer att mötas av varumärket Aviko som avsändare på våra nya förpackningar och i kommunikation. 3N Potatis byter namn till Aviko. Svensk Potatis och Skal-Mans Potatis byter till Aviko Svensk Potatis Vac. Naturligtvis får du framöver samma fina svenska SMAK-märkta potatis, skalad och skuren i Helsingborg – bara i en lite trevligare kostym. Detsamma gäller för hela lök- och rotfruktssortimentet som till största delen består av svenska råvaror, som vi också producerar lokalt. Delar av året importerar vi för att säkerställa tillgång och kvalitet.

Förändringen påverkar inte sortiment eller artikelnummer.

Torka tårarna

I 30 år har vi processat lök i olika former. Erfarenheten säger oss att råvara och teknik är avgörande faktorer för att få fram den perfekta produkten. Vi vågar påstå att vi kan lök. I Avikos nya anläggning i Helsingborg använder vi toppmodern teknik för att få bästa möjliga kvalitet på skivad och hackad lök, både i utseende och textur.

Proffsskuret passar pickling perfekt

Världen över används pickling som metod för smakhöjare och som ett sätt att förlänga hållbarheten. Ute i köken känner ni säkert till hur man picklar men ibland behöver man påminnas om hur gott och användbart det är. När råvarorna redan är skalade och färdigskurna går det på ett kick att kunna servera ett läckert tillbehör som förhöjer smakerna på måltiden. Picklad lök har blivit mycket populärt och är gott på hamburgare, leverpastejsmacka, till söndagssteken eller som alternativ till det mesta där inlagd gurka passar. Men pickling kan användas till så mycket mer än rödlök – bara fantasin sätter gränser.

Prova att pickla:

Rödbeta hyvlad artnr 303358
Rotfruktsblandning artnr 302800
Rotfruktsnudlar artnr 303029
Rödbeta strimlad artnr 303816
Rotfruktsmix strimlad artnr 302801
Morotsmix artnr 302964
Morot hyvlad artnr 303858
Gul lök skivad artnr 300831
Rödlök skivad artnr 300833

Produkter att pickla hittar du här:

Tips från kocken:

Vår nya Aviko-kostym! Samma produkter och samma höga kvalitet.
Vår nya Aviko-kostym! Samma produkter och samma höga kvalitet.

VARMPICKLAD RÖDLÖK

1-2-3-lag

1 dl ättika (12%) eller vinäger (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
400-500 g rödlök artnr 300833 

Gör så här:

Koka upp en grundlag och smaksätt eventuellt med en nypa salt. Andra goda kryddor är senapsfrön, stjärnanis, kummin, kryddpeppar och lagerblad.

Fyll rena burkar (gärna med tättslutande lock) med skivad lök och häll över den varma lagen så att löken täcks helt.

Har du snabb åtgång går det lika bra att pickla direkt i en rostfri bunke, med t ex en tallrik som trycker ner löken, så att den ligger i lagen.