Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Formbar Vegofärs – oändliga gröna måltider

Om ni ännu inte provat Anamma Formbar Vegofärs, skulle vi verkligen rekommendera er att göra det, varken ni eller era matgäster kommer att ångra sig.

Anamma Formbar Vegofärs – en vegansk glutenfri vegofärs som är mycket lätt att forma och får en fin stekyta både på stekbordet och i ugnen. Med Formbar Vegofärs är det möjligt att skapa egna vegetariska och veganska bullar, biffar, färslimpor, burgare och mycket mer, med personlig smaksättning och prägel.

Anamma Formbar Vegofärs - En revolution i köket

  • Vegansk & glutenfri
  • Enkel att forma
  • Enkel att smaksätta
  • Klassiska rätter lagade från grunden
  • Högt proteininnehåll
  • Tillagad i Sverige

Lunch till alla

Skippa köttalternativet. Servera vego till alla!

Grön kväll på hotell

Amerikanskt, Italienskt och Grekiskt på kvällsmenyn, inga problem, med Formbar Vegofärs kan du tillgodose alla smaker. Bara fantasin som sätter gränserna.

Hej Husmansvego som förr fast nu

Anamma Formbar Vegofärs låter dig göra alla klassiska färsrätter du önskar vegetariskt. Och alla kan äta samma.

Se, så enkelt det är

Se hur grymt det blir när en produktutvecklare och en kulinarisk kreatör slår sina kloka huvuden ihop och snackar (och smakar) Anamma Formbar Vegofärs. Ren filmmagi!

Ladda ner receptfoldern här!

Köp Orkla produkter

Sojabönan

Sojabönan är en växtbaserad proteinkälla som går utmärkt att använda till många olika maträtter. Det är en baljväxt som är nära besläktad med ärtor, kikärtor, linser och kidneybönor. Det är ur sojabönan som man utvinner sojaprotein, och det är även vanligt att man utvinner sojamjöl ur bönan. Sojabönan är ett extra populärt växtbaserat protein

eftersom den har ett högt proteinvärde och är ett av de livsmedel från växtriket som innehåller fullvärdigt protein, det vill säga att proteinet har alla de essentiella aminosyror som kroppen behöver. Bönans höga proteinvärde gör det möjligt att använda den som ersättning till animaliska produkter.

Klimatberäkning

Formbar Vegofärs har ca 90% mindre klimatpåverkan jämfört med nötfärs. I receptbanken på orklafoodsolutions.se hittar du fler produkter och recept som är både klimat- och näringsberäknade! Där kan du också göra hela din veckomeny och jämföra med andra rätter för att se hur mycket du kan spara på klimatet.

Basrecept bullar, pannbiffar, järpar & mycket mer

Ingredienser till 10 portioner

1 kg Anamma® Formbar Vegofärs, tinad

100 g Gul lök, finhackad

10 g Salt

2 g Svartpeppar

40 g Rapsolja att steka i

Så här lätt är det

Arbeta alltid med Anamma Formbar Vegofärs tinad.

Blanda färsen med ingredienser som ger den smakprofil du vill ha. När du har blandat den formbara vegofärsen ordentligt, forma som du önskar. Går bra att steka i ugnen på kombieffekt i lite olja. Kombieffekt (60% ånga) 190°C i ca 10-15 minuter beroende på storleken på bullarna och biffarna. När innertemperaturen är över 70°C är det klart att servera. Det går också bra att steka på stekbordet eller koka den direkt i grytan/såsen.

Bra att veta! Konsistensingredienser som ströbröd, ägg osv behöver inte tillsättas.

Följ oss gärna

Instagram: orklafoodsolutionsse

Facebook: Orkla FoodSolutions SE

LinkedIn: Orkla FoodSolutions Sverige