Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sköna skördetid

Vi samtalar med producenter och experter inom mat- och dryckeshantverk om höstens råvaror, ursprungsmärkning i menyn samt hur krögare skapar lönsamhet trots oroliga tider.
Snart ser du hela avsittet, så länge kan du ta del av våran kampanj och läs och inspireras av allt vårt säsongsanpassade innehåll.
Kolla även in det föregående avsnittet här.






Lennart Wikström

Chefredaktör & Agronom 

Med hjärtat i det lokala

Det finns många anledningar att välja svenskproducerad mat. Fler lokala arbetstillfällen, korta leveranskedjor och god djuromsorg är några exempel. Undersökningar visar dessutom att intresset för svenska råvaror fortsätter att öka. Vi bjöd in producenter och experter inom mat- och dryckeshantverk för att samtala om höstens råvaror och vikten av ursprungsmärkning i menyn. Samt hur man som krögare skapar lönsamhet trots oroliga tider.


RUNT BORDET

Våra gäster


En samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med utvalda personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Här samtalar vi om hur man med enkla medel kan för att förhöja måltidsupplevelsen för gästerna och öka lönsamheten på restaurangen.

Anneli_440.png
Anneli Wallin

Ägare
Mörkö Lamm

Calle_440.png
Calle
Wikner

Co-founder
Stockholms
Bränneri
 

Carl_440.png
Carl Eckerdal 

Chefsekonom
Livsmedelsföretagen

Elvira_440.png
Elvira Lindqvist

Kreativ ledare & driftchef
Restaurang Oxenstiernan

Erika_440.png
Erika Andersson

Försäljningsansvarig och delägare
Ryftes Grönsaker

Henrik_440.png
Henrik Englund

Produktspecialist Menigo Färskvaruhallen

Karin_440.png
Karin Andersson

Vd och delägare Ryftes Grönsaker

Lennart_440.png
Lennart Wikström

Agronom och Chefredaktör
Lantbrukets Affärer

 

Gin i tankarna
Gin i tankarna
Anna och Calle Wikner är paret bakom Stockholms Bränneri. Nu växer satsningen på det lokala med egen bar och restaurang, vägg i vägg med produktionen.
Ett naturligt kök i stan
Ett naturligt kök i stan
På restaurang Oxenstiernan är naturen alltid närvarande. I köket står Elvira Lindqvist, kreativ ledare och skapare av den hållbara menyn.
Hjärtat i det lokala
Hjärtat i det lokala
Vi bjöd in producenter och experter inom mat- och dryckeshantverk för att samtala om höstens råvaror och vikten av ursprungsmärkning i menyn.
Lönsamma tips
Lönsamma tips
Kampanjer, tips och digitala samtal om hur du navigerar genom de ökade kostnaderna för råvaror och utrustning.
Nytt nummer ute!
Nytt nummer ute!
Läs fler inspirerande reportage, matnyttiga artiklar och ta del av aktuella kampanjer på menigo just nu. Här hittar du den digitala versionen av vår kundtidning "I gott sällskap"
Svenska råvaror – all världens mat!
Svenska råvaror – all världens mat!
Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Så här handlar du utmärkt!