Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

En blomstrande säsong

Vi har frågat några av branschens mest prominenta profiler om hur man maximerar lönsamheten. Smarta menyer, dryckglädje och nya råvaror är receptet på en lyckad sommarsäsong.


Här ser du senaste avsittet, läs och inspireras av allt vårt somriga innehåll.
Kolla även in det föregående avsnittet här.


Anna Norström 
Journalist 
mat & dryck

Öka din
lönsamhet

Ljusa kvällar, ljumma vindar och förväntansfulla gäster - det är äntligen sommar. Råvarubrist och prishöjningar ligger dock som ett regntungt moln på horisonten vilket kommer att kräva ytterligare flexibilitet i restaurangernas erbjudanden.

Vi har frågat några av branschens mest prominenta profiler om hur man, trots orosmoln, maximerar lönsamheten i sommar. Smarta menyer, dryckglädje
 och nya råvaror är några av tipsen på en lyckad säsong. Moderator för middagen var journalisten, Anna Norström.
 

RUNT BORDET

Våra gäster


En samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med utvalda personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Här samtalar vi om hur man med enkla medel kan för att förhöja måltidsupplevelsen för gästerna och öka lönsamheten på restaurangen.Tess Wieslander
Ägare
Pålsjö Krog

         Elisabeth Wikström
Head of Independent Sales
Menigo

         Henrik Kruse
VD & grundare
Boulebar

         These Sundevall Lekberg
Marknadschef
Thatsup

         Mattias Dahl
Dryckesansvarig
Restaurangakademien

         
 

Niklas Lind
Köksmästare
Deli by Matboden

Vår
måltidskock

Niklas Lind, som till vardags står i köket på Deli By Matboden, lagar matiga mackor toppade med Steak tartare, långkok på högrev och frasig Pannoumi. Passar både i handen och på tallriken! Recepten hittar du här.

-Jag älskar mackor och tycker att det är en perfekt rätt att servera på sommaren, därför har jag gjort 4 recept på matiga mackor som passar till säsongens omväxlande väder. Jag tycker det är trevligt att äta med händerna, det är mer personligt och känns mer nära till maten i stället för att äta med bestick.

 

LÖNSAMHET PÅ KROGEN

En smartare sommar


Vi har en härlig säsong framför oss med förväntansfulla gäster som kommer att skapa nya matminnen, kanske just på din krog. Dessutom är det första sommaren på länge helt fri från restriktioner och det är dags att förverkliga alla planer och idéer som man tidigare fått ställa in. 
Samtidig som vi står redo för ett högt tryck så befinner vi oss fortfarande i ett tufft läge i omvärlden. Skenande råvarupriser och tillgänglighetsutmaningar på varor begränsar möjligheter att driva de affärerna vi önskar både för oss som grossist och för dig som krögare. Sommarens uppgift blir alltså att försöka jobba smart i en värld som vi faktiskt inte kan kontrollera fullt ut.
 
Vi har därför bett kollegor i branschen att dela med sig av sina bästa tips om hur man maximera lönsamheten i sommar - med smarta menyer, rätt råvaror och spännande drycker. Vi har även besökt vår kund Pålsjö Krog i Helsingborg som har full koll på hur man driver en framgångsrik sommarkrog.


Dryckesexperten Mattias Dahl tipsar
Dryckesexperten Mattias Dahl tipsar
Även en macka kräver sin dryck. Mattias Dahl, dryckesansvarig på Restaurangakademien, har valt ut dryck till Länge leve måltiden.
Lönsamhet på krogen
Lönsamhet på krogen
Smarta menyer, dryckglädje och nya råvaror är receptet på en lyckad säsong. Vi frågar ut våra måltidsgäster om hur man maximerar lönsamheten i sommar.
Pålsjö Krog om sommaren 2022
Pålsjö Krog om sommaren 2022
Tess Wieslander driver Pålsjö Krog, mitt på Helsingborgs strandpromenad. Det är ett läge som nästan säljer in sig självt. Så här rustar hon inför sommaren 2022.
Maxade mackor
Maxade mackor
Deli by Matbodens köksmästare, Niklas Lind, toppar sina mackor med Steak tartare, långkok på högrev och frasig Pannoumi som passar både i handen och på tallriken.
Trendspaning med Anna Norström
Trendspaning med Anna Norström
Destination dining, firecooking och hantverksmässiga drycker. Det är några av sommarens trendspaningar av journalisten och branschexperten Anna Norström.
Ett glas husets tack!
Ett glas husets tack!
Menigos dryckesexperter har valt ut ett komplett sortiment av prisvärda röda, krispiga vita, fräscha rosé och bubbliga mousserande viner avsedda att serveras som husets.
Mackor - En passning från köket
Mackor - En passning från köket
Laga de enkla, snabba och mycket eftertraktade streetfoodrätterna i ditt kök. Ta dig till Niklas förstklassiga mackor här.
Sommaren får Boulebar att blomstra!
Sommaren får Boulebar att blomstra!
Så här jobbar Boulebar för att skapa en framgångsrik verksamhet på tillfällig yta.
Packa för utekäk!
Packa för utekäk!
På sommaren är det såklart galet populärt att äta ute. Ladda med förpackningar både för serveringen och så att gästen kan ta med sig till kajen eller parken.
Säsongsanpassa dina fat
Säsongsanpassa dina fat
Med vilken öl? Det bestämmer du! Med Menigo som ölleverantör regleras varken volym eller sortiment. Dessutom löser vi installation, service och underhåll.
Så får du god mackonomi
Så får du god mackonomi
En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost.
Enkel och läcker kyckling från Kronfågel!
Enkel och läcker kyckling från Kronfågel!
Upptäck Kronfågels produkter för snabb och enkel tillagning i köket. I vårt breda sortiment hittar du bland annat Stekt och tärnad klubbfilé, kryddade och färdiggrillade drumsticks, kycklinginnerfilé och kycklingfärs. Allt från svenska gårdar.
Underbara utebar
Underbara utebar
Fyll baren med läskande drycker och tålig utrustning till sommarens utekvällar. Här hittar du ett utvalt sortiment av vin, sprit, öl, glas och bartillbehör. Med Menigo som ölleverantör löser vi dessutom installation, service och underhåll i din bar.
Nytt nummer ute!
Nytt nummer ute!
Läs fler inspirerande reportage, matnyttiga artiklar och ta del av aktuella kampanjer på menigo just nu. Här hittar du den digitala versionen av vår kundtidning "I gott sällskap"
Aperol Spritz
Aperol Spritz
Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen, i trädgården eller i köket när gästerna samlas. Den är fräsch och lätt att tycka om. Och den är enkel att blanda.