Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Los Angeles

Brunch på menyn eller som helt koncept? Vi tar tempen på brunchtrenden och presenterar intressanta artiklar.

Tips till Brunchen

En klassisk brunch, hälsosamma bowls och plant based meat – det är vad som lockar gäster på restauranger runt om i LA. Skådespelaren Karolina Bohn, rapporterar om mattrenderna i stan.

Veganskt kött, så kallat impossible meat eller plant based meat är väldigt populärt i LA just nu, speciellt till veganska hamburgare.  Brunchtrenden håller i sig, vilket man ser på alla brunchrestauranger som är packade på helgerna. Brunchmenyerna får gärna innehålla hälsosamma alternativ som Acai bowls och Acai smoothies. I dryckesväg är Aperol Spritz och smaksatta Mimosas riktigt omtyckta


Brunchtrenden är ett internationellt fenomen som växer men hur mår den svenska brunchen?  Vi ställde några snabba frågor till Anna och Albin.

–Jag tror att renodlade brunch-restauranger kommer starkt. Vi har sett det i USA under flera år. Och nu är det Sveriges tur. Trenden med specialiserade brunch-restauranger är stark, säger Anna. 

–Yes, en bra brunch känns som en stark trend som kommer mer och mer i Sverige. Att traditionella caféer blir mer likt restauranger, med lite mer matiga, frukost och äggbaserade rätter, säger Albin. 

Håller begreppet brunch på att vidgas? 

–Pandemin har lärt oss att det går utmärkt att dagtid gå ut och äta brunch. Allt fler restauranger erbjuder en à la carte-meny som till helgen heter brunch. Som från lunch leder upp till middag. Eller att man serverar samma meny hela dagen, med matiga, äggbaserade rätter. Brunch-begreppet bli helt klart mer och mer vidgat, säger Anna.

 

Restaurng Asplund - En Oas i Solna

Frukost möter lunch hos restaurang Asplund. Resultatet - en av Stockholms mest innovativa bruncher. Krögarna Moa Klingsell och Petter Danielsson, bjuder på bordsserverad brunch med buffékänsla, där kantarellpizza, green taco och drinkar i kanna står på menyn.

För en restaurang som inriktar sig på catering har pandemiåret varit extra tufft. Här har man som många andra, tvingats till att ställa om sin verksamhet, hitta innovativa lösningar som helgpåsar, jul-och påsklådor, bordsservering på bruncher och ”take and bake pizzor”. Läs reportaget här>