Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Menigos engagemang

Ett klimat i obalans resulterar inte bara i svält och högre råvarupriser, det hotar det vi tycker om och tar för givet - den gemensamma måltiden.

Extremväder med bränder, torka och delar av världen under vatten äventyrar allas vår matproduktion. Ett klimat i obalans resulterar inte bara i svält och högre råvarupriser, det hotar det vi tycker om och tar för givet – den gemensamma måltiden.
Som
restauranggrossist har vi ett stort ansvar. Vi måste bidra till att de globala klimatförändringarna inte skenar. Därför har vi sedan länge arbetat aktivt för att minska vår klimatpåverkan, bland annat genom att använda förnybara bränslen och effektivisera energianvändningen. Men det räcker inte. Därför tar nu Menigo nästa steg och blir första svenska restauranggrossist som klimatkompenserar för vårt osynliga avfall. Vi beräknar våra utsläpp av
CO2e och kompenserar i lika stor mängd. Vi tar ansvar för de utsläpp vi ännu inte lyckats minska.

Klimatkompensation – där det gör störst skillnad

Som en del av Sysco, världens största matdistributör, har vi på Menigo unika möjligheter att göra skillnad på riktigt. Global skillnad. Vår klimatkompensation görs i samarbete med ZeroMission, som representerar Fairtrade Climate Standard och Plan Vivo. Ett spännande hållbarhetsprojekt i Kenya som inte bara binder koldioxid utan också bidrar till att förbättra hälsa och levnadsvillkor för lokalbefolkningen i området.  

Skydd av mangroveskog i Kenya

Vanga Blue Forest är ett projekt som ligger på gränsen mellan Kenya och Tanzania. Mangrove är en värdefull kolsänka och ger också ett effektivt skydd vid översvämningar samt är hem till tusentals olika fiskarter, däggdjur och fåglar. Samtidigt hotas mangroven då kustremsor exploateras och träden huggs ner för att användas som byggmaterial. Detta projekt skyddar 460 hektar mangrove och förbättrar försörjningen för 9 000 människor i tre byar i området. 

Under en period på 20 år förväntas projektet hindra utsläpp av över 93 000 ton CO2e genom att bevara mangroveskog.

Hållbarhetsredovisning 2022

Läs gärna vårt klimatbokslut i vår Hållbarhetsredovisning här.

Restaurangakademin – Framtiden är hållbar

Självklart väver vi in hållbarhet i alla utbildningar via Restaurangakademin.

Läs- och sevärt om klimatet: