Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Toscansk tomatsoppa

På engelska säger man ”comfort food” och det stämmer verkligen på denna soppa. Perfekt för en kylig dag i fjällen. Matig, varm och härligt röd.

Toscansk tomatsoppa med chorizokrutonger

10 portioner
Kelda® Toscansk tomatsoppa 3 l (202101)
Bröd 400 g (900719)
Chorizo 300 g (205177)
Apetina® Vitost 150 g (206469)
Selleriblad, plockad 30 g (302156)
Svartpeppar, nymalen
Olivolja 0,5 dl (900753)

1. Värm soppan under omrörning.
2. Sätt ugnen på 250°.
3. Bryt brödet i bitar, lägg i ett bleck. Tryck ut chorizo från skinnet och blanda med brödet.
4. Baka i ugnen tills brödet fått fin färg.
5. Smula ner ost i brödblandningen.
6. Toppa soppan med chorizo- och ostkrutongerna.
Toppa med selleriblad,svartpeppar och ringla över olivolja.

TIPS:

Servera soppan som den är med bröd och lägg på en klick färskost som är smaksatt med riven ost.
Vill du ha den vegetarisk, ta bort chorizon. Krydda brödet med rökt paprikapulver och lite vitlök innan du rostar det, då behålls smaken av chorizo ändå.

Nils Masser, köksmästare Menigo och Lotta Bäckman, köksmästare Arla

•  Menigos och Arlas köksmästare har arbetat fram recept som är kostnadseffektiva, flexibla och passar de flesta typer av restauranger.

•  Recepten ger dig möjligheten att välja nivå utifrån råvarukostnad, tids åtgång och ambition.

•  Vi har valt råvaror som spar tid i köket och som är enkla att variera för att ge dig stor flexibilitet.

•  Rätterna ger bra logistik i köket, och de är lätta att montera.

;