Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gabriel lagar dagens älgfärsbiffar med Wildea

Varför inte inspirera dina gäster med mästerkockens älgfärsbiffar? Det är supergott, klimatsmart och lågt i pris.

Wildea har börjat ett spännande samarbete med Gabriel Jonsson som vann Årets Mästerkock 2019. Gabriel är en passionerad och innovativ viltkock och tillsammans vill vi inspirera fler att upptäcka hur gott och lättlagat viltkött är.
När fler vill leva klimatsmart är viltkött en perfekt råvara i en meny, både till dagens lunch och middag. Särskilt älgfärs är tacksamt, eftersom den lätt ersätter nötfärs i de flesta rätter, och samtidigt ger en liten extra smakbrytning som många tycker om.

Älgfärs är prisvärt och passar därför bra i lunchrätter.

- Många väljer att äta mindre kött idag, och då är det ännu viktigare att kunna erbjuda hållbara alternativ för dem som vill äta kött. Viltkött har ju liten påverkan på miljön, säger Niklas Lindström, vd för Wildea AB.

 
Recept
Viltburgare med kantarell- och enbärsmajonnäs
4 pers
30 min

550 g viltfärs
50 g späck eller ister
200 g rökt sidfläsk
8 st skivor Edamerost
4 st romansalladsblad
1 sl rostad lök
4 dl majonnäs
4 st enbär
1 dl torkade kantareller
1 msk viltfond (koncentrerad)
syrad rödlök
hamburgerbröd (surdeg)
salt
peppar
Gör så här:
Börja med majonnäsen. Hacka enbär och kantareller fint, blanda med majonnäsen samt salta och peppra. Låt majonnäsen stå och dra ett tag.

Hacka eller mal späcket fint, lägg det tillsammans med färsen i en skål, tillsätt viltfonden, salt och peppar.Blanda om. Forma 4 st lika stora puckar och låt dem vila tills du stekt fläsket. Lägg fläsket i en stekpanna och stek det krispigt genom att börja från en kall panna och öka värmen successivt. På så sätt släpper fläsket sitt fett och bränns inte. Lägg fläsket åt sidan på hushållspapper för att rinna av något. Stek hamburgarna i fettet från fläsket. Jag steker hamburgarna medium men det går självklart lika bra att göra dem genomstekta.. Lägg två skivor ost på varje hamburgare den sista tiden i stekpannan, så att osten smälter. Stek hamburgerbröden i en torr stekpanna så de får färg.

Nu är det dags att montera ihop burgaren och servera.
Hoppas det smakar!

Vårt sortiment!