Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sjyssta sojan!

Sojabönan är ett omdiskuterat ämne då den är en av de största orsakerna till avverkningen av regnskog. Därför är det viktigt att bara använda sig av soja som är hållbarhetscertifierad och inte odlas i regnskogsområden.

Grön Bönpuré med Vegochorizo, Oxalis och Tagetesblommor

Grönbönpuré

200 g / 2 kg                        Edemamebönor

200 gr / 2 kg                       Gröna ärtor

50 gr / 500 gr                      Rapsolja

50 gr / 500 gr                      Crème fraiche

3 gr / 15 gr                          Citroncest

4 gr / 40 gr                          Havssalt

Låt bönorna tina.

Mixa sedan till en slätt pure av samtliga ingredienser.

200 g / 2 kg                        Anamma® Vegochorizo (art.nr: 409789)

 

Tillaga enligt anvisning.

Skär chorizon därefter i 2 cm tjocka skivor. Lägg upp purén och den skurna Vegochorizon på en tallrik – häll över Sojasoppa samt dekorera med Oxalis och Tagetesblommor.

Grön Sojasoppa

200 g / 2 kg                        Purjolök, skuren 

200 g / 2 kg                        Potatis Pressad

1 kg / 10 kg                         Grönsaksbuljong

1 kg / 10 kg                         Vispgrädde

300 g / 3 kg                        Mjölk

30 g / 300 g                        Citronsaft

5 g / 50 g                            Salt

500 g / 5 kg                        Soyabönor

 

  • Koka samman purjolök, pressad potatis, grönsaksbuljong, grädde och mjölk.
  • Mixa till en slät soppa.
  • Smaka av med citron och salt.
  • Mixa med sojabönorna precis på slutet så soppan behåller den gröna färgen.

Gnocci med syltad citron och hela Edamamebönor

1,5 kg / 15 kg                                            Potatis, kokt pressad

3 st / 30 st                                                 Ägg

360 g / 3,6 kg                                            Vetemjöl

5 g / 50 g                                                  Salt

 

Blanda till fin pastadeg. Ta i mjölet pö om pö. så får du inte för mycket. Rulla ut till smala stänger. Skär i lagom bitar. Tufsa till med en gaffel. Pochera i sjudande vatten en stund.

Syltad citron

10 st / 100 st                      Citroner

100 g / 1 kg                        Salt

150 g / 1,5 kg                     Socker

  • Skär längsgående snitt i citronerna
  • Koka sedan citronerna i saltat vatten i 1-2 min
  • Häll av saltvattnet och koka sedan citronerna i sockerlag
  • Lägg citronerna i en tätslutande burk och häll över den varma sockerlagen
Kampanjvaror
Här kan du läsa hela vår kampanjfolder: