Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Veganisera dina favoriträtter med Flora Plant Visp 31%

Oavsett om dina gäster äter allt, är vego, laktosintoleranta eller vill äta mer grönt, kommer de inte sakna vare sig utbud eller smak med Flora Plant Visp 31%. En vegansk grädde utan allergener!

Rätter alla kan beställa

Mmm den första semlan… Eller en härligt krämig pastarätt, eller varför inte potatisgratäng, soppa, stuvad potatis, klassiska såser eller jordgubbstårta? Många matupplevelser och favoriträtter försvinner från menyn för gäster som av olika skäl inte äter konventionella mjölkprodukter. Med Flora Plants växtbaserade grädde kan du behålla dina rätter (och gäster!), utan att behöva justera menyn för mycket. Hur? Väldigt enkelt - byt bara ut den vanliga grädden mot Flora Plant i recepten.

Viktigast: Gott och pålitligt

Framförallt är smak och konsistens viktigt för att du, och dina gäster, ska vara nöjd med att byta ut produkter i matlagningen. Flora Plant är pålitlig och skär sig inte vid hög värme på grund av att den är värme- och syrestabil och binder väl tack vare sitt stärkelseinnehåll. Flora Plant kan med fördel vispas och håller sig luftig i fyra timmar. Prova själv!

Köp Flora och Rama Professional produkter

Tortellinipanna med örter och svamp

Pasta är barnsligt gott och brukar uppskattas av matgäster i alla åldrar. Den här ugnsbakade tortellinipannan lär inte göra någon besviken. Servera med en fräsch sallad.

Ingredienser

Tortellinipannan

30 g Milda Flytande Mjölkfritt Margarin 4 x 2,5 L
250 g lök, tärnad
250 g champinjoner, skivade
40 g Knorr Professional Medelhavsörter kryddpuré 2 x 0,75 kg
400 g grönkål, strimlad
530 ml Flora Professional Plant All Purpose 31% 8 x 1 L
55 g Knorr Cold Base Stärkelse Redning 2 x 2 kg
30 g vitvinsvinäger
150 g ost, riven (hoppa över om du vill ha en helt vegansk rätt)
3,2 l vatten
6 g timjan, torkad
20 g salt
vitpeppar
80 g Knorr Grönsaksfond, koncentrerad 6 x 1 L
750 g Knorr Tortellini tomat & örtflyllning 1 x 5 kg

Förberedelser

Tortellinipannan

Stek svamp och lök i matfettet och låt vätskan sjuda bort. Tillsätt timjan och grönkål och fräs i ytterligare någon minut. Kyl ner.

Blanda Flora Professional Plant med det kalla vattnet.

Blanda ihop Knorr Cold Base och salt. Tillsätt äggulor och rör ytterligare 2 minuter vid hög hastighet.

Vispa successivt ner Cold Base-blandningen i vätskan. Gör du såsen i stor volym börjar du med 30 % kall vätska och rör på högsta hastighet (ej växelvis) och tillsätter redningen successivt. Fortsätt därefter att röra åt ett håll och tillsätt övrig vätska successivt.

Smaksätt såsen med grönsaksfond, medelhavsörter, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.

Smörj ett GN-bleck med Milda Flytande Mjölkfritt Margarin. Lägg i pastan och det kalla svampfräset och slå över såsen. Rör om så att såsen fördelas jämnt och täcker pastan. Tillaga i combiugn, 80 %, vid 160 grader i ca 45 minuter (beroende på ugn).

Mini vegansemlor

Här ett recept på en vegansk semla fylld med krämig mandelmassa och fluffig visp. Nybakade semlor slår det mesta och är en svensk klassiker!

Ingredienser

Till mandelmassan

100 ml sojadryck
200 g mandel
85 g socker
2 g kanel malen

Till vetedegen

250 ml sojadryck
30 g jäst, färsk
100 g socker
100 g HELLMANN’S Vegan Majonnäs hink, 72%, 1 x 2,5 kg
460 g vetemjöl special

Vid servering

20 g florsocker
2 g vaniljsocker
500 ml Flora Professional Plant All Purpose 31% 8 x 1 L

Förberedelser

Till mandelmassan

Blötlägg mandel i sojadryck i minst 8 timmar.

Mixa mandel, sojadryck och socker till en jämn massa, smaksätt med kanel.

Till vetedegen

Lös jästen i sojadrycken och tillsätt socker, HELLMANN`S Vegan Majonnäs och nystött kardemumma.

Tillsätt mjöl succesivt under omrörning, arbeta degen med degkrok i20 minuter.

Dela degen till 28 lika stora delar ( 30g styck) och rulla till bullar.

Täck bullarna med bakduk jäs på plåt i 2 timmar, grädda i ugn vid 200 grader i 6 minuter, låt svalna under bakduk.

Vid servering

Skär locken av bullarna och gröp ur lite av inkråmet som hackas och blandas samman med mandelmassan, fyll bullarna.

Vispa Flora Plant 31% tjock och smaksätt med vaniljsocker och hälften av florsockret, spritsa vispen på bullarna och toppa med lock.

Sikta florsocker över semlorna.

Flora Plant Visp 31%

- Används på samma sätt som konventionella mejeriprodukter

- 100 % växtbaserad

- Utan allergener att deklarera: Passar laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker, glutenintoleranta, sojaallergiker

- Kan med fördel vispas

- Används både i kall och varm matlagning

- Gott på riktigt!