Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Umgängesrätter på menyn

Trenden att umgås på restaurang och dela smårätter ökar. Fyll menyn med rätter att umgås kring - pommes frites, dipper, miniburgare, röror och smårätter med rotfrukter.

Både gamla och unga träffas allt oftare på restaurang för att umgås och just att dela smårätter ger en gemytlig och avslappnad stämning. Fingerfood ökar i populäritet och restauranger med smårätter, meze och tapas blir snabbt fullsatta. Genom att dela på rätterna kan gästerna prova flera nya smaker. För restaurangen blir det bra vinstmarginal. Rätter att umgås runt är helt rätt.

Umgängesrätter kan vara allt från läckra minihamburgare i olika varianter, vegetariska smårätter och köttbullar i munsbitsstorlek till pommes frites med nya spännade dipper. Servera olika sorters pommes frites som Avikos färska 10 mm – tunn, delikat och snabb att fritera, Steakhouse – klassiskt skurna tunna och breda med mycket potatissmak, Country Cooking Pure & Rustic – tjockt skuren med krispiga skalkanter som ger hemlagad känsla och Super
Crunch Fresh – vår succépommes som behåller både sin textur och krispen i upp till en timme! Passar även utmärkt för takeaway, uteserveringar, bufféer och andra tillfällen där pommes frites kan ligga framme länge.Att inkludera rotfrukter i de goda umgängesrätterna har flera fördelar:
  • De har högt vitamin-, kostfber- och mineralinnehåll – bra för hälsan.
  • Rotfrukter odlas ofta på friland och påverkar klimatet mindre än andra grönsaker – bra för miljön.
  • De har lågt pris och ger mättnadskänsla vilket gör att andra dyrare ingredienser kan minskas – bra för din företagsekonomi.
TIPS! Dryga ut köttfärsbaserade recept med rotfrukter och ge gästen en härlig smakupplevelse. Använd färdigskalade, skurna rotfrukter och lägg tiden på smakerna och presentationen.

Fyll menyn med härliga rätter att umgås runt – umgängesrätter!

Färska pommes frites med Ärtguacamole
Ingredienser (20 personer)

1 klyfta vitlök
100 g Rotfruktsbas 3N, artnr 303198
500 g ärtor frysta tinade
1 tsk salt
0,5 tsk oregano
2 krm olivolja
2 krm svartpeppar grov malen
2 msk limesaft
3 krm hackad chilifrukt

Hur du gör Ärtguacamole:
Mixa ärtorna med olivoljan och limesaften med salt, svartpeppar, oregano med en stavmixer eller matberedare. Smaka av med pressad vitlök och fnhackad chilifrukt. Servera till exempelvis Färsk pommes frites.
Super Crunch Fresh till ädelostdipp
Ingredienser (20 personer)

100 g ädelost
50 g majonäs
50 g Rotfruktsbas 3N, artnr 303198
3 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
0,5 msk honung
1 msk olivolja
3 krm italiensk salladskrydda
salt och svartpeppar

Hur du gör Ädelsostdipp:
Riv ädelosten grovt och blanda med crème fraiche eller yoghurt. Tillsätt majonnäs, olivolja, vinäger, italiensk salladskrydda och honung tills den blir slät. Blanda i Rotfruktsbas och vänd ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till exempelvis Super Crunch fresh.
Steakhouse pommes med Rödbetstzatziki
Ingredienser (20 personer)

ca 1 klyfta vitlök
80 g Rödbetor rivna 3N artnr 303817
80 g gurka riven
1 msk salt
0,5 tsk oregano
1 msk olivolja
2 krm svartpeppar grov malen
400 g grekisk yoghurt

Hur du gör Rödbetstzatziki:
Riv gurka grovt och låt rinna av i durkslag. Strö över salt och låt rinna av ca 30 minuter. Pressa ur den sista vätskan och rör ner gurkan ihop med Rivna rödbetor och olivolja. Smaka av med vitlök och oregano. Servera till exempelvis Steakhouse.
Country Cooking till burgare med Ananasdressing med rotfruktscrunch
Ingredienser (20 personer)

150 g ananas, krossad avrunnen
150 g Rotfruktsbas 3N, artnr 303198
0,5 dl majonnäs 80%
1 msk gul curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
3 krm vitpeppar

Hur du gör receptet Ananasdipp med rotfruktscrunch:
Låt den krossade ananasen rinna av väl i ett durkslag. Häll ner i en bunke tillsammans med Rotfruktsbas, majonnäs, salt, vitpeppar, curry, gurkmeja. Vänd ihop samtliga ingredienser. Recept på burgare och brioche
finns i foldern nedtill. Servera till exempelvis Country Cooking.