Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

“The bread is your canvas”

Street food trenden är fortfarande på stark frammarsch och älskas av de flesta! Glöm inte brödet i dina signaturrätter.

Street food trenden är fortfarande på stark frammarsch och älskas av de flesta! Många rätter är baserade på bröd av olika sorter, vilket är lätt att förstå eftersom det är både gott, prisvärt och hållbart på flera sätt. Med tanke på detta får brödet ofta oförtjänt lite uppmärksamhet och kärlek. Många ägnar massor av tid och kraft åt att hitta rätt köttleverantör, göra nyskapande fyllningar och ta fram nya rätter. Vad däremot många glömmer är att allt börjar med ett bra bröd. Det är ju själva målarduken och förutsättningen för att kunna skapa riktigt god matkonst.

  • Street food är lika underbart att äta som kul att göra. Det är viktig att både ögat och smaklökarna blir nöjda, så se till att jobba med olika färger, texturer och smaker. Och glöm inte; börja alltid med ett bra bröd, säger Davor Zidaric Produktutvecklare & Matinspiratör på Lantmännen Unibake. Han fortsätter: Se till att jobba med en kunnig leverantör som kan visa dig brödets stora möjligheter och som vet vikten av att hitta rätt bröd till rätt fyllning och situation.

Två tydliga trender inom street food är ”vegotrenden” som fortsätter att spira och ”världens smaker”. Allt fler väljer att dra ner sin köttkonsumtion både av miljö- och hälsoskäl, samt av hänsyn till djuren. Att kunna erbjuda veganska, eller åtminstone vegetariska alternativ, känns som ett måste. När det gäller världens smaker är det stor efterfrågan på nya smakupplevelser, rätter och kryddningar. Speciellt i dessa tider då det har varit svårt att resa så har man fått göra det med smaklökarna istället.

  • Som sagt, ett bra bröd är en canvas som du kan förvandla till äkta konst. Bara släpp loss kreativiteten. Våga lek, tänka nytt och utmana smaklökarna. Dina gäster kommer tacka dig, avslutar Davor Zidaric.
 

Lantmännen Unibake hjälper dig gärna att hitta rätt bröd till rätt rätt. Det gäller alla sorters bröd och tillfällen.

Royal Durum - Bakat med durumvete och potatisflingor. Saftigt, med viss sötma och krispig topping.

Bistro Brioche - Ett smakrikt och sött briochebröd, bakat utan smör och ägg = veganskt. Brödet har ett kort bett.

Pretzel harmburgerbröd - Lite segare textur och tätt inkrom, med viss sälta och neutral smak.

Sweet potato burger bun - Råriven sötpotatis, med synliga bitar, gör brödet unikt soft och saftigt. Brödet har ett kort bett.

Potato burger bun glazed - Amerikanernas favoritbröd – soft, saftigt och smakrikt. Med en härlig luftighet.

Brooklyn burger bun - Ett ljust och luftigt bröd, bakat med surdeg. Med mindre sötma, neutral smak och kort bett.

Glazed burger bun - Klassiskt neutralt bröd med saftigt och tätt inkråm. Vackert glazat utseende.

Brioche hamburgerbröd - Klassisk brioche bakat med ägg och smör. Brödet har ett kort bett
och fin smak av sötma och umami.

Potato burger bun - Amerikanernas favoritbröd – soft, saftigt och smakrikt. Med viss härlig seghet.

Potato burger bun gold - Gyllengul färg, rustikt och saftigt. God och mild smak. Håller sig soft länge.

Mini hamburgerbröd potato - Ett litet saftigt och soft bröd med bra hållbarhet.

Köp bröd till dina Street food inspirerade rätter från Lantmännen Unibake

Vego-trenden är fortsatt starkt inom street food. På lantmannen-unibake.com hittar du inspirerande recept som vi tagit fram med Souls, av många ansedd vara den bästa veganrestaurangen i Köpenhamn.

Under pandemin har vi fått resa med smaklökarna istället. På lantmannen-unibake.com hittar du recept inspirerade av världens smaker.