Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Svensk och modern husmanskost

Sedan 1963 har Lecora producerat livsmedel som inte bara smakar gott, utan även går snabbt och enkelt att tillaga. Ofta gjorda på närproducerade råvaror.

För Lecora är det viktigt att produkterna både är goda och hållbara. Det innebär att man noggrant väljer råvaror som håller hög kvalitet och i möjligaste mån är närproducerade. Allt från schnitzlar, lövbitar och kroppkakor, till ängsköttbullar, vårrullar, åkerbönsnuggets och mungbönfärs. Det är bara att välja det som du och dina gäster gillar bäst!

Den vegetariska trenden är fortsatt stark, inte minst tack vare debatten kring klimat och hälsa. Skolor, restauranger, caféer, sjukhus, hotell, fast food, bensinmackar och så vidare. I stort sett alla som serverar mat upplever just nu en kraftigt tilltagande efterfrågan på bra alternativ till köttserveringar från sina kunder. Då många fortfarande tycker att det kan vara utmanande att laga grönt till många, har vi tillsammans med några kockar tagit fram recept och inspiration som gör vardagen både enklare och godare. Det är bara att välja det som du och dina gäster gillar bäst!

Har du ännu inte testat vårt utsökta vegetariska sortiment, så är dessa godbitar en bra väg in i det gröna köket. Vem vill inte bli serverad någon av nedan rätter på menyn?

Åkerböna – en ny böna på framtidens menyer

Åkerbönan har på senare år börjat odlas i Sverige som livsmedel och visat sig vara ett bra närodlat och ekologiskt alternativ. Med den har vi skapat en av våra senaste nyheter, Ekologisk Åkerbönsnuggets med rödbetor.

Den har ett högt näringsinnehåll, god smak och med sin röda färg ger den ett härligt färgspel på tallriken. Servera den till dina gäster med marinerade rödbetor, brynt sallad och rostad mandel – mums säger vi!

Morotsboll Ekologisk

En ekologisk morotsboll där råvarorna har fått växa och gro på naturens egna förutsättningar, ett miljösmart val helt enkelt! Servera med en morotsveloute och nypotatis, toppad med bladpersilja – dina gäster kommer fråga efter mer, vi lovar!

Falafel

En klassisk vegetarisk kikärtsrätt kryddad med bl.a. persilja, koriander och spiskummin som nog de flesta av oss ätit som en rulle eller i ett pitabröd. Våga prova andra serveringssätt ex med Taboulleh på Fyra skånska gryn men myntayoghurt eller med grillad spetskål, chili och gurka – dina gäster kommer garanterat tillbaka för mer falafel.

Grönsaksnuggets Ekologisk

En grönsaksnugget med hela bitar av härliga ekologiska grönsaker som fått växa och gro på naturens egna förutsättningar. Ett miljösmart val helt enkelt! Smörgåsgrillade Grönsaksnuggets passar perfekt i en sallad med broccoli, Felix Klyftade Rödbetor, kålsallad och kapris.

Köp Lecora produkter

VI ÄLSKAR NÄRPRODUCERAT...

Lecora har alltid sagt att bra mat kommer direkt från naturen – utan omvägar och genvägar. Därför väljer vi noggrant ut råvaror av högsta möjliga kvalitet som vi gärna hämtar direkt från lokala bönder. Vitkålen och rödkålen kommer från granngården, de gula ärtorna är från det egna landskapet och köttet kommer uteslutande från svenska gårdar. Vi värnar om kretsloppet och genom att använda närproducerade råvaror bidrar vi till att minska miljöutsläpp via transporter. Samtidigt får vi bra kvalitetskontroll på råvarans väg från jord till bord. Dessutom återanvänder vi rapsoljan från produktframtagningen som uppvärmning i vår anläggning.

...OCH NATURLIGA RÅVAROR.

Lecora tror på sunda naturliga råvaror utan tillsatser. Bra mat som vi med stolthet kan dela med oss av. Till exempel består vår klimatsmarta Ängsserie av 50% svenskt lokalproducerat nötkött och 50% KRAV-märkta svenska grönsaker. Produkterna innehåller inte några allergener eller tillsatser. Vårt mål är att utveckla fler spännande produkter och sprida vår hållbarhetsfilosofi till fler svenska matälskare.