Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Somriga pasta-recept för take-away

Äntligen är det sommar! Bjud på goda och fräscha pastarätter som kan avnjutas i solen. Barilla tipsar med somriga recept om hur du förbereder din pasta på bästa sätt för take away.

Pasta passar perfekt för take away. När pastarätten inte serveras direkt utan ska klara av en leverans eller värmas upp och ätas vid ett senare tillfälle, är det ännu viktigare att välja en kvalitetspasta som klarar detta.  Barillas pasta har tagits fram med noggrant utvalda råvaror, avancerad teknik, mångårig kunskap samt en passion för god smak. Den klarar därför såväl dubbelkokning som expresskokning – och håller alltid samma jämna höga kvalité och al dente-känsla vid varje servering.

Tips på hur du förbereder pastarätter för take away

►Välj enkla recept för leverans eller avhämtning. Anpassa recept och tillagningssätt med tanke på att rätterna kommer ätas 20–30 min efter att de tillagats.

► Förbered dina pastarätter – spara tid. Planera vilka moment i varje rätt som kan förberedas och vad som behöver göras ”à la minute”.

► Att förkoka din pasta enligt dubbelkokningsmetoden och förvara den i kylen eller att använda Barillas färdiga tomatsåser och pesto är bra tidsbesparande exempel. Perfekt för restauranger med begränsad personalstyrka.

► För pastasallader eller rätter som serveras kalla rekommenderas att koka pastan enligt expressmetoden, men 1 minut kortare än anvisningen på förpackningen och kyl ner direkt.

► Ett enkelt och billigt sätt att höja matupplevelsen är att skicka med tillbehör som pestoaioli, parmesanost eller tapenade vid sidan av eller varför inte en liten sidosallad till pastan.

Prova gärna Barillas somriga och fräscha pastarecept som passar för take-away

Pastasallad med varmrökt lax och pestoaioli

Ingredienser för 10 (100) portioner

Pastasallad
800 g (8 kg) Barilla Cellentani
250 g (2,5 kg) gurka
300 g (3 kg) körsbärstomater
300 g (3 kg) orange paprika
250 g (2,5 kg) sojabönor, tinade
100 g (1 kg) ärtskott
700 g (7 kg) varmrökt lax

Pestoaioli
4 ½ dl (4,5 l) majonnäs
¾ dl (7,5 dl) crème fraiche
Rivet skal av 2 (20) citroner
8 g (80 g) vitlök
50 g (500 g) Barilla Pesto alla Genovese
Salt och peppar

Citronette
1¾ dl (17,5 dl) olivolja
5 msk (7,5 dl) citronsaft
2 msk (3 dl) honung
½ tsk (5 tsk) salt
¾ tsk (7,5 tsk) grovmalen svartpeppar
180 g (1,8 kg) rödlök

Gör så här

Pestoaioli
Blanda majonnäs, crème fraiche, citronskal, riven vitlök och pesto.
Smaka av med salt och peppar.

Citronette
Vispa ihop citronsaft, olivolja, honung och smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva löken och lägg ner i citronetten.
Låt marinera i 10 minuter.

Pastasallad
Tillaga pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen.
Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
Dela gurkan i bitar och blanda med halverade tomater, strimlad urkärnad paprika, sojabönor och ärtskott. 
Blanda ihop grönsakerna med citronetten och pastan.
Dela laxen i bitar och servera tillsammans med pastasalladen och pestoaiolin. 

Tips
Toppa gärna salladen med rostade solroskärnor för lite krisp och smak. Pastasalladen passar även till halstrad, gravad eller kallrökt lax samt räkor.

Tips för take-away

Förberedelser
- Pestoaiolin kan blandas ihop dagen före.
- Förkoka pastan enligt expressmetoden, en minut kortare än anvisningen på förpackningen och kyl ner direkt.

Vid beställning
- Lägg upp rätten kall i take away-förpackningar.
- Lägg pestoaiolin i separat förpackning.

Citruspasta med kyckling och dragon

Ingredienser för 10 (100) PORTIONER

150 g (1,5 kg) schalottenlök
1 kg (10 kg) strimlad kyckling
2 msk (3 dl) olja till stekning
500 g (5 kg) crème fraiche
2 l (20 l) kycklingbuljong (vatten och buljong eller fond)
1 msk (1,5 dl) torkad dragon
150 g (1,5 kg) fetaost
1 ½ msk (2,25 dl) citronsaft
800 g (8 kg) Barilla Casarecce Selezione Oro Chef
200 g (2 kg) sockerärtor
salt och peppar

Tillbehör
200 g (2 kg) Fetaost
rivet skal ifrån 1 (10) citron
1 tsk (0,5 dl) grovmalen svartpeppar

Topping
Rödbetsskott och smörgåskrasse

Gör så här

Sås
Skala och hacka löken.
Värm oljan och fräs lök och kyckling.
Lägg i crème fraiche, buljong, dragon, fetaost och citronsaft.
Låt sjuda i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar. 

Pasta
Tillaga pastan.
Strimla sockerärtorna.
Vänd ihop såsen med pastan och sockerärtorna.

Topping
Toppa med fetaost blandad med citronskal och grovmalen peppar.
Addera rödbetsskott och krasse för färgglad sluttouch.

Tips för take-away

Förberedelser
- Förkoka pastan enligt dubbelkokningsmetoden
- Såsen kan göras dagen innan.

Vid beställning
- Värm såsen, slutkoka pastan och blanda ihop. Anpassa koktid för eventuell leverans.
- Toppa med rödbetsskott och krasse.
- Lägg fetaosten i separat förpackning.

Köp Barilla pasta