Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Smakrika fåglar i fransk tradition

La Belle de France erbjuder fransk kyckling och andra fågelprodukter av hög kvalitet till svenska kockar. Vi gör det möjligt för alla att få tillgång till hållbara och verkligt smakrika fåglar från Frankrike.

Vi lägger stor vikt vid arbetet för en god djuromsorg. All vår certifierade fågel har fötts upp frigående, med tillgång till utevistelse året runt. Varje Label Rouge-certifierad fågel disponerar minst två kvm utomhus, detta är minimikrav. Hos många uppfödare har fåglarna ännu större eget utrymme. Samtliga uppfödare arbetar dessutom för ett miljövänligt jordbruk, genom att använda metoder som främjar en hållbar utveckling. Vi visar mer än gärna upp de fågeluppfödare som vi arbetar med och strävar efter att skapa en länk mellan dem och våra konsumenter. 

Så varmt välkommen till en helt ny smakupplevelse!

Smakrikt recept i fransk tradition

Apelsin & Fänkålshöna

1 hel pärlhöna La Belle de France
2-3 fänkålsstånd
2 apelsiner
½ dl pastis
4 kanelstänger

kryddmix:

25g smör
1 msk olivolja
1 msk grovmalda fänkålsfrön
1 tsk kummin, grovmalda
1 tsk spiskummin, malen
½ tsk espelettepeppar
½ tsk svartpeppar, grovmalda
½ tsk korianderfrön, grovmalda
½ tsk malen kanel
2 vitlöksklyftor pressade

Sätt ugnen på 225 grader

Smält smöret till kryddmixen i en kastrull. Tillsätt olivolja och samtliga kryddor. Fräs ca 2 minuter under omrörning. Låt svalna

Skär fänkål och apelsin i klyftor. Lägg i en bunke tillsammans med kanelstängerna och pastis. Blanda.

Fyll pärlhönan med apelsin och fänkålsblandningen och gnid in den med kryddmixen. Salta. Lägg i en ugnsfast form och ställ i kyl ca 2 timmar.

Stek kycklingen i ugnen ca 25 minuter. Sänk temperaturen till 160 och stek ytterligare 25 minuter. Servera direkt då den är som krispigast.