Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gör som proffsen – Välj Selezione Oro Chef

Barillas Selezione Oro Chef är speciellt framtagen i samarbete med professionella kockar. Resultatet är en vackert gyllengul pasta med fantastisk spänst, idealisk struktur, och utmärkt al dente-känsla – både vid dubbel- och expresskokning.

Samtliga produkter i Selezione Oro Chef-serien tillverkas av ett extra högkvalitativt Semolina-durumvete och har ett proteininnehåll på minst 13,5%.

Sedanini med chorizo, tomat och ricotta 

10 portioner

Tilllagningstid cirka 45 minuter

 

1 kg Sedanini Selezione Oro Chef

500 g chorizo – rå

2 st röda paprikor

1–2 st röda chili

1 l Barilla Tomat och Löksås

2 krukor färsk oregano

1/2 dl olivolja

3 st vitlöksklyftor

Salt

Svartpeppar

Ricotta

Extra oregano till servering

 Så här gör du en Sedanini med chorizo, tomat och ricotta!

Sätt på en rymlig kastrull med saltat vatten. Ta bort skinnet på chorizon och smula ner färsen i mindre bitar. Dela paprikorna och ta bort fröna. Skär ner i tunna strimlor. Skala och finhacka chili och vitlök. Hetta sedan upp olivolja i en panna och tillsätt chorizo, vitlök och chili. Fräs några minuter så att löken mjuknar och höj sedan värmen för att få färg. Vänd runt så att smakerna blandas. Häll sedan på tomatsås och hackad oregano och låt puttra i cirka 5 minuter. Ringla gärna på lite extra olivolja. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen och låt dra till sig någon minut. Servera med ricotta och färsk oregano.

Om Barilla

Barilla grundades för 140 år sedan i Parma när Pietro Barilla öppnade en liten butik med egen tillverkning av bröd och pasta. Barilla är idag en av de ledande italienska livsmedelsgrupperna: ledare för pasta i världen, pastasåser i kontinentala Europa, bageriprodukter i Italien, och knäckebröd i Skandinavien. Barilla-gruppen äger 28 produktionsanläggningar (14 i Italien och 14 utomlands) och exporterar till mer än 100 länder. Varje år tillverkas i anläggningarna ungefär 1.700.000 ton livsmedelsprodukter som konsumeras över hela världen, under följande varumärken: Barilla, Mulino Bianco, Harrys, Pavesi, Wasa, Filiz, Yemina e Vesta, Misko, Voiello, Academia Barilla.

När den första butiken öppnade 1877, fokuserade Pietro Barilla på att göra bra mat. Idag har detta utvecklats till ett unikt sätt att göra affärer för Barilla Group: "Bra för dig, Bra för planeten, Bra för samhället".

"Bra för dig" betyder att vi ständigt förbättra våra produkter som motiverar människor att anta en hälsosam livsstil och förbättra tillgången mat och social integration. "Bra för planeten" innebär att vi främjar hållbar produktförsörjning och minska mängden koldioxid och vattenförbrukning som vi använder under produktionen. ”Bra för samhället” är vår vision om att utbilda nya generationer om en hälsosam livsstil, balanserad kost och ett ansvarsfullt konsumtionsmönster.

För mer information, besök: www.barillagroup.com