Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så får du god mackonomi!

En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost.

En annan undersökning* visar också att hela 71% säger att de uppskattar matiga frukostmackor både som lunch och middag.* Ett perfekt tillfälle att öka lönsamheten eftersom mackor är trendigare än någonsin och går att variera i all evighet. Se till att erbjuda vällagade och fräscha mackor hela dagen. Både varma och kalla samt i flera olika storlekar.

- Det är viktigt att välja ett bröd som klarar cafélivet. Det räcker inte med att det är vackert och gott, det ska också tåla tuff hantering, olika typer av fyllningar, take-away och mycket mer. Allt detta är våra bröd speciellt framtagna för att klara av, berättar Joakim Leufvenius, innovations- och konceptutvecklare på Lantmännen Unibake.

För att tillgodose kundernas längtan efter större mackutbud är det viktigt att ha allt från nya smaker till älskade klassiker i sitt utbud. Se till att ge dina gäster många olika bröd och fyllningar att välja mellan. Ett svinnsmart tips är att jobba med fryst bröd. Tar det slut är det bara att ta fram mer och baka av. Snällt både mot ekonomi och miljö, samtidigt som doften av nybakat sprider sig.

*Källa: Technotronic Sandwich Consumer Trend Report 2018

5 enkla tips för en god mackonomi

1. Allt börjar med brödet
Välj ett kvalitetsbröd som är anpassat för tillfället och fyllning. Variera gärna utbudet så att kunderna får valfrihet!

2. Tänk flera texturer

Se till att få med något krämigt, något krispigt och något med tuggmotstånd i varje macka. Det gör stor skillnad för smakupplevelsen!

3. Balanserade smaker

Tänk alltid på att få med något sött, salt och syrligt. En bra balans gör smaklökarna lyckliga!

4. Rätt mätt

Proteinet har huvudrollen för att vara mättande. Se till att variera utbudet med både animaliskt och plantbaserat protein. Våga krydda och testa nya smaker!

5. Färg & form

Kunderna både köper och äter med ögat så välj innehåll efter utseende också. En skiva paprika gör underverk, men tänk även betor, riven morot eller färgstarka groddar!

Köp bröd från Lantmännen

Chia Ciabatta är ett lite nyttigare bröd, bakat med surdeg i stenugn vilket ger en god och krispig yta. Passar perfekt till hälsomackor eftersom det innehåller populära chia- och pumpafrön, samt solroskärnor.

Fyllningsförslag: färskost, bladspenat, grön bön- och mandelspread, avokado, rädisor & krasse.

Tor ingår i den populära Gudabrödsfamiljen. Det är ett mörkt surdegsbröd med en härligt rustik känsla. Brödet är bakat i stenugn och passar perfekt till lite matiga mackor.

Fyllningsförslag: grön bön- och mandelspread, sallad, stekt ägg, kalkon & groddar/skott.

Soft Baguette Rustique är en riktigt storsäljare. Det är en härlig surdegsbaguette, bakad med potatisflingor vilket ger ett saftigt inkråm och god hållbarhet. Perfekt att förbereda eftersom den klarar att ligga fylld i kylen.

Fyllningsförslag: gulärtsröra, spenat, grillade grönsaker, fetaost & persilja.

Ciabatta grov är en lite grövre ciabatta bakad på rågmjöl, som ger ett fint inkråm och en tydlig skorpa.

Fyllningsförslag: salami, mozarella & grönsaker.