Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

RestaurangExpo 2019

Svenskt, asiatiskt, vegetariskt eller franskt? Missa inte att besöka oss vid Aktivitetsscenen!

Äntligen är det dags - årets första och största branschevent för alla oss som brinner för mat & måltid.
Menigo finns självklart på plats vid RestaurangExpo på Kistamässan 30-31 januari 2019 - vi presenterar stolt Aktivitetsscenen!


Tillsammans med några av våra goda vänner i branschen har vi snickrat ihop ett riktigt mustigt program med kunskap och inspiration för dig som arbetar professionellt inom restaurang, bar & matsal. Fånga chansen att kickstarta året med massor av nya idéer och kontakter för kommande säsonger.

Här kan du registrera dig för Fri entré-biljett.

Aktivitetsscenen bjuder på inspiration

Vårt innehåll vid Aktivitetsscenen är uppdelat på fyra olika teman, under dessa teman har vi vävt in alla våra produktkategorier för att ge er så mycket valuta som möjligt i form av inspiration och kunskap.

Under onsdagen tar vi sikte på klimatsmart Vegetariskt och stoppar in ett twistat urval franska smaker med anknytning till tävlingen Bocuse d’Or.

På torsdagen hyllar vi det självklara valet – Svenskt, under eftermiddagen spetsar vi till det hela med delar ur det asiatiska köket.

Registrera dig för Fri entré-biljett här.

 

Färskvaruhallen presenterar – This is Bärta, by Swedish Temptations

Vi är mycket stolta över alla våra sylvassa produktspecialister på olika områden, inte minst när det gäller vårt färskvarusortiment. Till RestaurangExpo har vi tagit med oss vår alldeles egen stjärna på Svenskt & Nära, Markus Femling. Markus har bjudit in Pia Qvarnström från Swedish Temptations. Tillsammans visar & berättar de om hur förädling av svenska gula ärtor bidrar till att skapa en mer hållbar miljö och hur du kan servera dina gäster goda måltider med framtidens proteiner.

EKOfisk – Färskt från havet

Vårt senaste tillskott i Menigofamiljen är kungliga hovleverantören av Färskt från havet. På plats vid Aktivitetsscenen träffar du EKOfisk som visar upp sin expertkunskap – passa på att ställa alla dina frågor om deras delikatesser från djupet.

En måltid utan dryck - är som kärlek utan kyssar

Våra erfarna dryckesspecialister Annika och Erik tipsar om passande nyheter och klassiker till alla råvaror & rätter du möter vid Aktivitetsscenen. Har du serveringstillstånd för alkohol finns även möjlighet att prova några av säsongens favoriter.    

Restaurangakademien tipsar – laga grönt och resurseffektivt 

Menigos pris till Årets Skolrestaurang på White Guide Junior 2014 gick till Fridaskolan i Mölnlycke utanför Göteborg. Dåvarande ansvarig kökschef på Fridaskolan, Mats Andersson, vann en plats vid Kökschefsutbildningen på Restaurangakademien där han under 2019 börjar utbilda eleverna inom sin nisch- laga grönt och resurseffektivt.

Mats finns under båda dagarna på plats hos oss för att lära ut sina bästa knep kring hur du kan gå mot mer grön, hållbar & resurssmart mat på Din restaurang. Kom och ta del av hans bästa tips & trix.    

Menigo Partner 

Vårt fördelaktiga tjänstepaket tlll dig som önskar lyfta Din verksamhet till nya nivåer och ökad lönsamhet. Vi vill gärna berätta mer om vilka erbjudanden som ingår och har tagit med oss vår Lena, hon kan allt om partnerpaketet och svarar på Dina frågor. Inför besöket kan du läsa mer genom att klicka på länken ovan. 

Lätt att laga rätt

All utrustning & det material vi använder vid programpunkterna hittar du i Menigos utrustningssortiment. Har du frågor eller funderingar om vilken utrustning som passar just din restaurang har vi narturligtvis specialister med oss som hjälper och lotsar. För att utforska vårt sortiment kan du redan nu läsa mer i vår sortimenttidning, klicka på rubriken ovan.

 

Menigo VIP-mingel - Bocuse d’Or

På onsdagen 30/1 arrangerar vi ett VIP-mingel vid Aktivitetsscenen från kl.17.00.

Där finns möjlighet att följa prisutdelningen i Bocuse d’Or, Lyon, via livestreaming och heja på Team Sweden i världens mest prestigefyllda matlagningstävling. Passa på att träffa branschkollegor, nätverka och förtära dryck med goda tilltugg.

Begränsat antal platser - separat inbjudan krävs. Hör med din Menigo-kontakt hur du kan komma över en av dessa VIP-biljetter, eller kom förbi oss under dagen och tävla om en plats.

Om Team Sweden Bocuse d’Or

Årets svenska kandidat Sebastian Gibrand med sitt team bestående av Tommy Myllymäki - Coach, Gustav Leonhardt-Commis och Albin Edberg-andrecoach tävlar den 30/1 i världens mest prestigefyllda matlagningstävling. Menigo som stolt huvudsponsor till den svenska satsningen är på plats på läktaren i Frankrike för att heja fram ett Svenskt guld. På mässan här hemma bygger vi ihop en hejaklack av oss som inte har möjlighet att vara på plats i Lyon, häng med!

I den europeiska finalen i Turin i juni 2018 lagade Sebastian med team tävlingsrätter som tog dem till silverplatsen på pallen. Denna dag hejar vi oss hesa för att Sverige plockar hem Guld-statyetten av Paul Bocuse.


 

Program

Onsdag 30/1

10.00 - Mässan öppnar


10.40 – Coffe-workshop med Arvid Nordqvist
11.50 – Färskvaruhallen presenterar- This is Bärta, by Swedish Temptations
13.00 – Pralinskola med Liv Sandberg
14.30 – Styckningsskola med Benny Grankvist
15.30 – RestaurangAkademien tispar - laga grönt och resurseffektivt
17.00 – ca.19.00 - Menigo VIP-mingel med prisutdelning från Lyon, Bocuse d’Or. Separat Inbjudan.


18.00 – Mässan stänger för övriga besökare

Torsdag 31/1

10.00 - Mässan öppnar


10.40 – Coffe-workshop med Arvid Nordqvist
11.40 – Färskvaruhallen presenterar- This is Bärta,by Swedish Temptations
12.40 – Styckningsskola med Benny Grankvist
14.10 – Teskola med Titti Qvarnström
15.10 – RestaurangAkademien tispar - laga grönt och resurseffektivt


17.00 – Mässan stänger