Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Premiumte som gör skillnad

Life by Follis är ett omsorgsfullt producerat premiumte med spännande smaker, noggrant utvalda råvaror och låg miljöpåverkan. Vi är stolta över att gå direkt till källan då det ger oss kontroll över hela tillverkningen från teplanta till din kopp te.

Life by Follis

För att kunna ge dig det bästa och godaste teet plockas bara plantans två finaste översta blad samt knopp. De växer högt upp i bergen i Indien och kommer från ett och samma plantage och är därför Single Estate. Teet produceras enligt ortodox metod vilket ger en djupare smak på teet och det behöver därför bryggas lite längre. Alla ingredienser i Life by Follis håller en hög kvalitet.

Hållbarhet som gör skillnad

Att våra produkter är ekologiska och Fairtradecertifierade är en självklarhet för oss, men vi vill bidra med mer. Vi hoppas det är viktigt även för dig att människorna bakom tillverkningen har bra villkor, blir väl behandlade samt att natur, djur och miljö också får bra förutsättningar. Namnet Life by Follis står för allt det goda du bidrar med för djur- och naturlivet samt rättvisa levnadsförhållanden för människorna som arbetar med tetillverkningen. Så tack för att du väljer att bidra.

Vanilla Tea Sour

Receptet framtaget av Wesley Short.

Ingredienser

5 påsar Life by Follis Päron Vanilj
1 liter vatten
2 cl citronjuice
2½ cl sockerlag på Päron
Torkat päron och blomma

Gör så här

Kallbrygg Life by Follis Päron Vanilj i vatten, över natten i kylskåp. Häll 13½ cl te i en shaker. Tillsätt övriga ingredienser. Skaka allt och servera i ett Cocktailglas. Garnera med Torkat Päron och blomma.

Sockerlagen görs med 2.5 dl vatten och 2.5 dl socker. Tillsätt krydda och låt koka upp. Sänk värmen lite och låt sjuda tills sockret löst sig. Smaka av. För starkare smak, låt kryddan dra lite längre. Sila av och låt svalna innan du använder sockerlagen i din drink.

Köp Life by Follis produkter

Life by Follis från Blue Mountains i Indien

På plantaget där Life by Follis produceras har arbetarna fri bostad och möjlighet att besöka sköterska och läkare kostnadsfritt. Vid allvarligare sjukdomstillstånd finns en egen ambulans samt ett större sjukhus i distriktet med tillgång till specialistläkare, röntgen och operation. Detta ägs och drivs av producenten.

Vår plantage i Indien driver även en skola i distriktet. Barn till både fabriksarbetare och chefer studerar under samma tak med samma förutsättningar. För de elever som bor långt bort finns boende att tillgå i veckorna och de som saknar familj bor på ett barnhem.