Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Korv med morot som ger rekordlågt klimatavtryck.

Mat engagerar och varje dag gör vi flera val kring vad vi ska servera och äta. I korven Klimat är en tredjedel av köttet ersatt av morot, något som gör den god och därmed enkel att välja.

Med svensk fågel och svenska morötter är Klimat marknadens första kycklingkorv under 2 kg CO₂e/kg. Men den smakar och ser ut precis som en vanlig korv. Lurigt va?

Maten står för en stor del av vår klimatpåverkan och därför är hållbart producerad mat en av de viktigaste frågorna idag. För den offentlig sektorn som serverar 3 miljoner måltider per dag är det viktigt att erbjuda både goda och hållbara måltider. Maten skall ätas upp! 

Med sortimentet Klimat kan man på ett enkelt sätt göra sina favoriträtter mer hållbara utan att ge avkall på smak.

Klimatsmarta och goda med mer grönt

  • Produkter med ett lågt CO₂e-värde minskar ert klimatavtryck.  
  • Innehåller ca 50% Svensk Fågel.  
  • En bra proteinkälla, ca 8g per 100g.
  • Ett lätt sätt att få i sig grönt, 30% morot.
  • Morötterna ger saftighet och naturlig sötma. Inget tillsatt socker.
  • Fria från gluten, laktos, ägg-, ärt-, soja- och mjölkprotein.
  • Tillverkade i Sverige på Atrias egen anläggning i Sköllersta.
  • Lång hållbarhet, fryst.

Köp Atria produkter

Stroganoff på kycklingmiddagskorv Klimat

Ingredienser 

10 port.

800 g LITHELLS KYCKLINGMIDDAGSKORV KLIMAT, STRIMLAD, FRI FRÅN (artnr 409706)

750 g Tomater, krossade

100 g Tomatpuré 

150 g Lök, gul, strimlad 

1,5 l Havregrädde

3 dl Havredryck

1 dl Kycklingfond, koncentrat 

1 dl Matolja

15 g Cayennepeppar

15 g Chiliflakes

540 g Mathavre 

1 kg Råkostsallad, vitkål/morot

24 g Rapsolja 

24 g Vinäger 

Salt och peppar

Gör så här:

Bryn korven på bleck i varmluftsugn.

Hetta upp matolja i gryta och bryn den gula löken,

krydda med cayennepeppar och chili flakes.

Tillsätt krossade tomater och tomatpuré.

Slå på havregrädde, kycklingfond och havredryck och koka ihop till en god sås.

Tillsätt den brynta korven och smaka av med salt och peppar.

Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.

Servera med mathavre och sallad.

TIPS! Mixa gärna såsen innan korven tillsätts för en slätare stroganoff.