Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Miljöanpassade muggar gjorda av bagasse!

Klimatstrejk och plastbantning, allt fler blir medvetna om sin miljöpåverkan och konsumenter tar allt oftare miljömedvetna beslut. Våra ecoecho® Sweet Cups är perfekta för denna typ av beslut.

Miljöfrågan blir mer aktuell för varje dag som går och så sent som i år beslutade EU om att förbjuda vissa plastprodukter från och med 2021. Det är därför oundvikligt att en medvetenhet växer sig fram hos varje konsument och det blir allt viktigare att kunna erbjuda dem ett hållbart alternativ.

Ett material som har växt i popularitet under den senaste tiden, på grund av dess låga miljöpåverkan och fina kvaliteter, är bagasse. Detta fibermaterial är naturlig restprodukt som kommer från krossade och sköljda sockerrörsstjälkar. Bagasse är med andra ord växtbaserat och kan komposteras, dessutom kan det återvinnas med pappersförpackningar.

Utöver bagasse har våra ecoecho® Sweet Cups en PLA-beläggning på insidan som ser till att drycken stannar i muggen. PLA är en bioplast som även det tillverkas av en restprodukt, i detta fall majsstärkelse. Precis som bagasse är det växtbaserat och komposterbart. Därmed kan muggarna komposteras i en industriell kompostering och blir då till jord på endast ett par veckor. Till muggarna erbjuds även lock som är gjorda av CPLA, som är en mer hållbar variant av PLA med samma fina miljöfördelar.

Ecoecho® Sweet Cups är med andra ord ett perfekt val för den miljömedvetna konsumenten och de passar lika bra till kall dryck som till varm. Vi kan även hjälpa er att få ut det mesta av ert varumärke genom att profiltrycka muggarna med er logo eller ett eget budskap.