Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tre tips till branschen

Andreas Hedlunds, krögare och vinnare av Årets Kock 2002, 3 råd till branschen inför stundande prishöjningar

  1. Se över menyerna, vad går det att ha lite bättre avans på rent ekonomiskt och plocka in just de råvarorna oftare.
  2. Nyttja andra kontaktytor. Har man någon leverantör som erbjuder riktigt bra priser på vissa varor så kan man bulka upp lite extra, förutsatt att man har förrådsmöjligheter förstås. Låt din grossist, som har expertkunskapen, hjälpa till med de dagliga varorna och annan service.
  3. Våga ta betalt! Vi står inför en inflation med ökade råvarupriser och då är det viktigt att även höja priset mot gästerna. Vi har ganska länge levt med en jämn prisnivå utan större prisökningar, med nya aktörer på marknaden som till viss del dragit ner priserna. Framåt tror jag marknaden kommer att se annorlunda ut, med färre nyöppningar och då måste etablerade restauranger med rätt service kunna ta tillräckligt mycket betalt.