Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Johnnie Walker fyller 200 år

Visste du att Johnnie Walker har tillverkat whisky i 200 år? Från de mest ikoniska blandningarna till de mer experimentella finish, från specialblandningar i begränsad upplaga till spännande nya mönster, det finns en Johnnie Walker för alla smaker.

Peach Highball

Ingredienser

50 ml Johnnie Walker Black Label 

150 ml Kolsyrat persika iste

Garnityr: Citronklyfta

Gör så här

Häll i Johnnie Walker Black I ett highballglas och fyll upp glaset med is.

Tillsätt det kolsyrade persika istet och rör försiktigt runt.

Tillsätt eventuellt några fler isbitar och garnera med en citronklyfta.

Servera!

Historia

Highballs härstammar från tidigt 1900-talet i USA, och den mest populära varianten var Scotch & Soda. Dock precis som de flesta cocktails kommer den ursprunligen från UK. Med introduktionen av kolsyrat vatten i början av 1800-talet upptäckt överklassen nått spännade att mixa sin brandy med!

E.J Ratcliffe sägs vara den första som beställde en Scotch & Soda i USA. Han var en engelsk skådelspelare i New York City 1895 som gick in på ett kafe nära Lyceum teatern och beställde en från ägaren Patrick Gavin Duffy. Duffy hade ingen Scotch men när de engelska skådespelarena blev allt fler köpte han in 5 lådor. Han började sälja Scotch & Soda, och sålde omedelbart slut.

Idag är Highballs kända runt om i världen, framförallt som gin & tonic. Men vilken sprit och mixer du kan tänka dig kan kallas Highball.

Köp Johnnie Walker

Kolla Johnnie Walkers film (OBS! Du måste vara inloggad på YouTube för att kunna se den).