Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hemligheten bakom riktigt bra kött

Hos Gudruns vet man vad som ska göras för att köttet ska smaka fantastiskt.

Som Sveriges största privata aktör inom kött och chark vet vi på familjeföretaget Gudruns en hel del om hur man producerar riktigt bra kött. Den kunskapen vill vi sprida.

Bra kött och charkprodukter har hög kvalitet, god smak och begränsad miljöpåverkan. Det handlar om att ha full koll på hela produktionskedjan – från uppfödare till distribution av den färdiga produkten. Och det har vi på Gudruns.


Svensk köttråvara = fantastisk smak

Vi är en av Sveriges största privatägda aktörer inom kött och chark med eget slakteri, egen styckning och egen tillverkning. Ungefär hälften av det vi producerar går till restaurang och storkök. Vi arbetar med utvalda svenska gårdar vilket garanterar svensk köttråvara av högsta klass. Kött och charkprodukter som gör det lätt att laga fantastisk mat.

Minimal miljöpåverkan, maximal smak

En riktigt bra produkt börjar med god djurhållning från kända gårdar, korta transporter och en noggrann kontroll hela vägen fram till matbordet. Vi arbetar tillsammans med våra uppfödare för att leverera det bästa svenska köttet som går att få. Med minimal miljöpåverkan och maximal smak. Det är hemligheten bakom riktigt bra kött och chark!

Recept på riktigt bra ölkokt högrev!
4 personer

Ingredienser

1 kg svensk högrev
2 gula lökar
2 krossade vitlöksklyftor
1 paket bacon, ca 140 g
Salt och peppar
Olivolja
1 torkad chipotlechili, Santa Maria
5 dl ljust öl
1/2 tsk torkad timjan, Santa Maria
2 lagerblad, Santa Maria
Maizena
Ris till servering

Gör så här:

1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar. Skiva lök och hacka vitlök. Strimla baconet
2. Salta och peppra köttet, bryn det i olivolja i en stekpanna. Lägg det brynta köttet i en rymlig gryta.
3. Bryn baconet med lök och vitlök i en stekpanna. Lägg det i grytan och tillsätt chipotlechilin hel.

4. Häll på öl, lägg i timjan och lagerblad. 
5. Koka på medelhög värme ca 2 timmar, tills köttet är mört.
6. Vid behov red med maizenamjöl utrört i vatten.
7. Smaka av och servera med ris när du är nöjd!