Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbart på krogen - mer än bara eko

Att driva en hållbar restaurang handlar om mer än att sätta eko på menyn. Det handlar om att se över hela kedjan och minska verksamhetens miljöpåverkan så gott det går.

På senare år har frågan om matsvinnet blivit allt mer aktuell. Vi slänger otroliga mängder mat vilket är dåligt både för ekonomin och miljön. Utöver att minska svinnet i köket, till exempel genom att ta tillvara på alla delar av råvaran och att köpa in rätt mängder, finns det en hel del man kan göra i resten av verksamheten.  

Minska svinn och bli marknadsförd i ett

Har du portioner över när lunchen är slut? Sälj ut den överblivna maten istället för att slänga den! Sänk priset och lägg upp maten på Resq club. Alla som har appen får erbjudande om att köpa din mat. Utöver att du minskat svinnet får du marknadsföring och möjliga gäster får upp ögonen för din verksamhet. 

Genom nätverket U&WE kan man läsa på om vad man kan göra för att bli mer hållbar. Utöver konkreta tips och en smart verktygslåda kan du dra nytta av att bli en del av ett nätverk med andra krögare som vill ha en hållbar bransch. 

Satsa på bra elavtal

TIPS!

Vårt partner-program är fullt med bra erbjudanden för dig som vill tänka hållbart på krogen.

Menigo har ett stort antal samarbetspartners som ger dig som är Menigo-kund förmånliga erbjudanden. 

Menigo Partners