Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Grunden för det lyckade julbordet

Kalle Anka, glögg och klappar i all ära, men frågar du oss är det trots allt maten som står i centrum på julafton. Här har vi samlat de allra finaste klassikerna, så att du både kan njuta och överraska dina gäster med riktigt juliga smaker.

Svenskar är generellt sett väldigt öppna för nya kök och smaker, både på resande fot och hemma. Men en gång per år blir vi lite extra hemmakära och väljer svenskt när det gäller både råvaror och tillagning. För de allra flesta är det helt enkelt vissa saker – och smaker – som måste finnas med på julbordet. Julskinkan är given för många, svensk naturligtvis, helst ekologisk och varför inte färdigskivad för att spara lite tid? Prinskorven och köttbullarna är två favoriter hos barn i alla åldrar som inget julbord är komplett utan. Vissa julfirare måste ha sötsalta revbensspjäll att gnaga på, andra sträcker sig efter den kryddiga julkorven först, eller sluter ögonen och tar en tugga nybakad julvört med rökig Läckökorv på, innan de smakar på något annat. Annars är det inte riktigt jul.

Från oss alla, till er alla: Smaklig julespis!

Handla: